Güncel

Rüzgar terse döndü: Türk Lirası 33 ay sonra bir ilk gerçekleşti

Doların Türk Lirası karşısındaki düşüşü devam ediyor. Güne hafif bir artışla başlayan dolar/TL, 32,2235 seviyesinde işlem görüyor. Dün satıcılı bir seyir izleyen dolar/TL, günü yüzde 0,14 değer kaybıyla 32,2092'den kapatmıştı. Türk Lirası, mayıs ayında da değer kazanmaya devam ederek 33 ay sonra bir ilke imza attı.

Abone Ol

Türk Lirası'nın mayıs ayındaki performansı

Nisan ayının ardından mayıs ayında da dolar karşısında değer kazanan Türk Lirası, 33 ay sonra ilk kez üst üste iki ay boyunca değer kazanmış olacak. Mevduat faizlerindeki artış ve Merkez Bankası'nın TL mevduatlarını destekleyici adımları, bu yükselişte önemli rol oynuyor. Türk Lirası, mayıs ayını 32,22 seviyelerinde kapatırsa, yüzde 0,5 oranında değer kazanmış olacak.

Ağustos 2021'den bu yana ilk

Türk Lirası, nisan ayını yüzde 0,04 değer kazancıyla kapatmıştı. Bu, Ağustos 2021'den bu yana ilk kez iki ay üst üste dolar karşısında değer kazanması anlamına geliyor. 

Küresel piyasalarda karışık seyir

Analistler, ABD'nin büyüme verisinin ilk çeyrekte yüzde 1,6'dan yüzde 1,3'e revize edilmesine rağmen, küresel piyasalarda karışık bir seyir izlendiğini belirtiyor. Bugün, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, yatırımcıların odağında olacak.