İzmir'deki Yangın Sebebiyle 440 Konutluk Site Tahliye Edildi İzmir'deki Yangın Sebebiyle 440 Konutluk Site Tahliye Edildi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastanelere personel alımı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan Bakan Memişoğlu, sağlık alanında yapılan yatırımlar ve gelecek planlarına dair bilgiler verdi.

Bakan Memişoğlu, personel alımlarının planlamaya dayalı olarak gerçekleştirildiğini ve bu konuda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile ortak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Alımların, Türkiye'nin gelecekteki hekim ve sağlık personeli ihtiyacına göre yapılacağını ifade eden Memişoğlu, bu ihtiyacın belirlenmesi ve planlanması için üniversitelerle işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Sağlıkta İstihdam Artacak

Memişoğlu, sağlık sektöründeki istihdamın artmaya devam edeceğini ve Türkiye'nin sağlıkta büyüme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Avrupa ve OECD ülkeleriyle karşılaştırıldığında, Türkiye'nin sağlık hizmetlerindeki yatak sayısının daha düşük olduğunu belirten Bakan, bu açığı kapatmak için yeni hastaneler açılacağını ve sağlık personeli alımlarının artırılacağını ifade etti.

Bakan Memişoğlu'nun açıklamalarına göre, sağlık sektöründe gelecekteki alımlar diğer kamu kurumlarına göre daha fazla olacak. Yeni hastaneler açılarak hem yatak kapasitesi artırılacak hem de sağlık personeline olan ihtiyaç karşılanacak.