Sakarya'da görüldüğü iddia edilen maymun çiçeği vakasıyla ilgili, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu hastanın belirtilerinin maymun çiçeği (mpox) ile uyumlu olmadığı ve hastalığın başka bir sebepten kaynaklandığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Afrika kıtasında yaygın olan ve maymun çiçeği olarak bilinen virüs nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmesinin ardından, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne vücudundaki lekeler nedeniyle başvuran Senegal uyruklu bir kadın paniğe sebep oldu. Tedbir amaçlı özel bir odaya alınan kadının, uzun süredir Kelebek Hastalığı (Sistemik Lupus Eritematozus - SLE) taşıdığı öğrenildi.

Sınırda 5.2 Büyüklüğünde Deprem: Türkiye'de de Hissedildi Sınırda 5.2 Büyüklüğünde Deprem: Türkiye'de de Hissedildi

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Çeşitli medya organlarında yer alan 'Sakarya'da maymun çiçeği şüphesi ile bir kişi karantinaya alındı!' başlıklı haberlerin ardından kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği doğmuştur. Basında yer alan habere konu olan Senegal uyruklu hastanın öyküsünde, iki yıldır devam eden ve halk arasında Kelebek Hastalığı olarak bilinen Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) hastası olduğu belirlenmiştir. Hastanın SLE tedavisi devam etmektedir. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, iddialarda belirtilen şikayetlerin maymun çiçeği (mpox) ile uyumlu olmadığı anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."