FETÖ'nün emniyet teşkilatı içindeki mahrem yapılanmasına ilişkin önemli bir adım atıldı. 2017 yılında "Garson" kod adlı gizli tanık tarafından teslim edilen SD kartların çözülmesiyle, FETÖ'ye ait kripto yapılanmanın iç yüzü gün yüzüne çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, kripto şifre uzmanları tarafından 6 yıldır üzerinde çalışılan SD kartlar çözüldü ve içerdikleri bilgilerin deşifre edilmesi sağlandı. Bu bilgilerle birlikte, halen devletin kritik noktalarında görevde olan bazı isimlerin FETÖ bağlantıları tespit edildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

FETÖ'nün emniyet teşkilatı içindeki mahrem yapılanmasının başındaki isimlerin sekreteryasında görev alan "Garson" kod adlı gizli tanığın teslim ettiği SD kartların çözülmesi, önemli detayları ortaya çıkardı. Teslim edilen kartlarda yer alan isimlerin, yaklaşık 3-4 ay öncesine kadar devletin kritik noktalarında aktif görevlerde bulunduğu belirlendi.

Tespit edilen isimler, yetkililerle paylaşıldı ve bu isimlere yönelik operasyon hazırlıkları başladı. Ancak, deşifre olan isimlerin sayısının çok yüksek olmadığı ve paniğe neden olmamak için sadece yerlerinin değiştirildiği, bazı bölgelere kaydırıldığı bilgisi verildi. Bu sayede, kritik noktalarda görevde olan isimlerin yerleri değiştirilerek faaliyetlerin etkilenmemesi sağlanmaya çalışıldı.

Mahrem yapılanmanın tespit edilmesiyle birlikte, hala kamu kurumlarında aktif görev yapan mahrem imamların belirlendiği ifade ediliyor. Ayrıca, emniyet teşkilatı içinde aktif olarak çalışan üst düzey kripto isimlerin de tespit edildiği belirtiliyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi