İzmir'de faaliyet gösteren Ocakçı Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, iş insanı Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı'nın da aralarında bulunduğu 32 zanlı, adliyeye sevk edildi. Sedat Ocakçı, gazetecilerin "paralar nerede?" sorusuna, "Herkes parasını alacak, paralar faaliyette" şeklinde yanıt verdi.

Ocakçı Holding'e yüksek faiz vaadi ve İzmir Token ile yapılan protokol kapsamında 15 milyonluk yatırımla gündeme gelen ve 3 bini aşkın kişiden toplamda 5 milyar 123 milyon lira para topladığı iddia edilmişti. Sedat Ocakçı ile eşi Seçilay Ocakçı, yurt dışına kaçma hazırlığında oldukları sırada İzmir polisi tarafından kıskıvrak yakalanmıştı.

32 zanlının suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçundan Karşıyaka Adliyesi'ne sevk edildiği belirtilirken, firari olan 1 şüphelinin ise hala arandığı ifade edildi.

Ocakçı Holding'e ait olduğu belirtilen 5 milyar 123 milyon liranın Dubai'ye kaçırıldığı iddia edilirken, mağdurların sayısının arttığı ve bazı mağdurların evlerini ve arabalarını satıp kredi çekerek paralarını Ocakçı Holding'e teslim ettiği ortaya çıkmıştı.

Sedat Ocakçı'nın daha önce FETÖ'den ihraç edilmiş bir üsteğmen olduğu ve operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında emekli bir Tuğgeneralin de bulunduğu belirtildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Ocakçı'nın son videolu mesajında, "O çok sevdiğiniz paralarınız yatacak" ifadesini kullanması ise dikkat çekti.