Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

SEDDK'nin açıklamasına göre, memur, sekreter ve hizmetli kadroları için yapılacak personel alımında adayların Türk vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, herhangi bir suçtan dolayı mahkumiyet almamış olması ve askerlikle ilgili herhangi bir yükümlülüğünün bulunmaması gibi genel şartlar aranıyor. Adayların ayrıca, görevlerini devamlı yapmalarına engel olabilecek herhangi bir akıl hastalığının olmaması gerekiyor.

Özel Şartlar ve KPSS Puan Türleri

ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) katılmış adaylar arasından, ilgili pozisyonlar için belirlenen KPSSP3 ve KPSSP93 puan türlerine sahip olanlar başvuru yapabilecek. Adayların sınav sonuçlarına göre sıralanacağı ve atama yapılacak kadro sayısının dört katı kadar adayın sözlü sınav için çağrılacağı belirtildi.

Başvuru Süreci ve Tarihleri

Adaylar, 1 Mart ile 15 Mart tarihleri arasında online olarak https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru süreci ve ilgili tüm detaylar, adaylara bu platform üzerinden sağlanacak.