Şehit ailesine ağır dolandırıcılık şoku

Lösemi hastası rehber öğretmen hayatını kaybetti Lösemi hastası rehber öğretmen hayatını kaybetti

Şehit polis memuru Bülent Ay’ın eşi ve aynı zamanda Amasya Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı olan Neslihan Ay, Ankara’da üniversitede okuyan kızına ev kiralamak amacıyla bir internet sitesinden beğendiği bir evin sahibiyle iletişime geçti. Kendisine güven telkin eden dolandırıcı, üç aylık kira bedeli olan 54 bin lirayı kendi hesabına havale ettirdi. Ay, dolandırıcının tekrar para istemesi üzerine şüphelenerek, telefonla geri dönüş yapmaya çalıştığında dolandırıcıya bir daha ulaşamadı.

Ev ve bina gerçekte yoktu

Yaşadığı bu talihsiz olayın ardından polise başvuran Ay, şikayette bulunduğunu ve dolandırıldığını fark ettiğini söyledi. "Telefonlar açılmıyor, orada öyle bir bina yok, orada öyle bir ev yok," diyerek dolandırıcının sahte bir ev ve hikaye kurguladığını belirtti. Ay, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Gerçekten şehidin çocuğunun parasını yiyebilecek kadar kötü insanların olabileceği bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlar bu tür dolandırıcılıklara karşı daha dikkatli olsun," dedi.

Polis şüpheliyi arıyor

Polis ekipleri, dolandırıcının yakalanması için soruşturma başlattı. Siber suçlarla ilgilenen birimlere yapılan başvuru sonrası şüphelinin daha önce de benzer vakalarla kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Neslihan Ay’ın eşi Bülent Ay, 2016 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçirdiği bir trafik kazasında şehit olmuştu.