Türkiye otomotiv sektörü temsilcileri, 2023 yılının rekor performansını geride bırakarak 2024 yılına dair değerlendirmelerini paylaştı. Otomobil pazarındaki beklentileri ve öngörüleri paylaşan sektör liderleri, krediye ulaşım ve finansman konularının pazarın genel gidişatında belirleyici olacağını vurguladı.

Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Türkiye'nin doğal otomobil pazarı potansiyelinin 750 bin ile 1 milyon bandında olduğunu belirtti. Ancak, 2024 için 2023 kadar pozitif olmadığını ifade etti. Kredi kullanımında yaşanan problemlerin etkisiyle satışların düşebileceğini dile getiren Kılıçer, fiyatlarda kurun yükselmesinden dolayı yeni modellerle beraber bir güncelleme olacağını söyledi.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, 2023'ün beklentilerin üzerinde bir performans gösterdiğini ancak 2024 yılında farklı senaryoların yaşanabileceğini belirtti. Seçimler ve para piyasalarındaki değişikliklerin sektörü etkileyeceğini öngören Berkel, satışların 2023'e göre daha düşük seviyelerde gerçekleşebileceğini ifade etti. Elektrikli otomobillerin ise 2024 yılında satış trendine devam edeceğini söyledi.

DFSK Türkiye Genel Müdürü Yunus Şahsuvaroğlu, DFSK Türkiye olarak 2023 yılında yapılanmaya öncelik verdiklerini ve 2024 yılında Türkiye pazarının azalmasını öngördüklerini belirtti. Şahsuvaroğlu, DFSK markası olarak 2024 yılında 12 yetkili satıcı ve 40 servis noktasına ulaşmayı planladıklarını, yeni modellerle Türkiye geneli satış hedeflerini 5 bin adet olarak belirlediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Sektör temsilcileri, 2024 yılında otomotiv pazarının genel dinamiklerinin değişebileceği konusunda dikkatli bir iyimserlik ve belirsizlikle değerlendirmelerde bulundular.