Güncel

Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi: KIZILELMA'nın seri üretimi start aldı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KIZILELMA insansız savaş uçağının seri üretimine başlandığını duyurdu. Ülke TV'de katıldığı programda, Bayraktar, 2026 yılına kadar 10'dan fazla KIZILELMA'nın üretileceğini ve bu hava araçlarının havada olacağını açıkladı.

Abone Ol

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KIZILELMA insansız savaş uçağının seri üretimine başlandığını duyurdu. Ülke TV'de katıldığı programda, Bayraktar, 2026 yılına kadar 10'dan fazla KIZILELMA'nın üretileceğini ve bu hava araçlarının havada olacağını açıkladı. Bayraktar, KIZILELMA'nın Türkiye'de üretilen tüm bileşenleriyle gelişmiş bir platform olduğunu, ancak jet motorunun Ukrayna'dan temin edildiğini belirtti. Bu alandaki bağımlılığı azaltmak amacıyla Türkiye'nin jet motoru üretimi için çalışmalarına devam ettiğini ve 5-6 yıl içinde KIZILELMA için farklı tip motorlar geliştirileceğini ifade etti.

Bayraktar ayrıca, insansız hava araçlarının insan pilotlar gibi sürekli eğitime ihtiyaç duymadığını, yapay zeka ve yazılım teknolojileri sayesinde bu tür sistemlerin hızla geliştirildiğini vurguladı. KIZILELMA'nın teknolojik gelişimi ile ilgili önemli bir adım olduğunu ve Türkiye'nin savunma sanayiinde güçlü bir konuma geldiğini belirtti.