Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili ifadeler ortaya çıkarken, şüpheliler birbirlerini suçlamaya devam ediyor. Saldırının tetikçisi Ozan Dalmaz, eylemi yurt dışında bulunan H.Ş.'den aldığı tehditler nedeniyle gerçekleştirdiğini ve amacının sadece gözdağı vermek olduğunu öne sürdü. Dalmaz, saldırının finansmanı konusunda ise Osman Mukan'ın parayı aldığını iddia etti.

La Nina dönemine giriliyor: Kış ayları için uyarı geldi La Nina dönemine giriliyor: Kış ayları için uyarı geldi

Saldırıda Akın, sol ayağından iki ve sağ ayağından bir mermi ile yaralanmıştı. Olay, 26 Eylül 2024'te Beykoz'da, Serhat Akın'ın sosyal medya üzerinden yaptığı bir spor programının ardından gerçekleşti.

Suçlamalar ve İfadeler:

Ozan Dalmaz: H.Ş.'nin tehditleri nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti. Dalmaz, "Amacım Serhat Akın'ı öldürmek değil, sadece gözdağı vermekti" dedi. Ayrıca, parayı teslim alan kişinin Osman Mukan olduğunu ifade etti.

Osman Mukan: Dalmaz’ın suçlamalarını reddetti ve H.Ş. ile yalnızca Dalmaz'ın görüştüğünü savundu. Mukan, "Olaydan bir gün sonra benim H.Ş. ile görüşüp, bu görüşme üzerine evden çıkıp parayı teslim aldığım doğru değildir" dedi.

Yunus Görecek: Parayı teslim aldığı kişiyi tanımadığını ve suç eylemi içerisinde olsaydı kardeşleriyle birlikte gitmeyeceğini söyledi.

Serhat Akın: Saldırı sonrası Fenerbahçe'ye karşı bir hedef gösterme durumu olduğunu ve kulüp yetkililerinin kendisini korumak için yeterli çabayı göstermediğinden şikayet etti.

Saldırıyla ilgili olarak, beş şüpheli "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın daha derin bir planlamayla gerçekleştirildiği ve Fenerbahçe'ye yönelik organize bir saldırı olabileceği üzerinde duruluyor.