Anadolu Üniversitesi, kariyerlerinde ilerlemek, yeni alanlarda bilgi edinmek veya hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için sınavsız ikinci üniversite fırsatı sunuyor. İkinci Üniversite Programları sayesinde, yükseköğrenim gören veya mezun olan kişiler, lisans ve ön lisans programlarına başvurabiliyor. Ayrıca, ön lisans eğitimi alan veya mezun olanlar da ön lisans programlarına kayıt yaptırabiliyor.

2024-2025 öğretim yılı için başvurular 16 Temmuz’da başladı ve 18 Ekim’de sona erecek. Bu programda yer alan öğrenciler, Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) üzerinden diploma eki (Diploma Supplement) alabiliyor ve diplomalarını dijital olarak, karekod içeren şekilde alabiliyorlar.

Bakan Işıkhan SGK'ya En Çok Borcu Olan Beş Belediyeyi Açıkladı! İşte O Belediyeler Bakan Işıkhan SGK'ya En Çok Borcu Olan Beş Belediyeyi Açıkladı! İşte O Belediyeler

Anadolu Üniversitesi, 39 ön lisans ve 21 lisans programı sunuyor. Bu programlar arasında Kültürel Miras ve Turizm Yönetimi, Aşçılık, Felsefe ve Havacılık Yönetimi gibi çeşitli seçenekler bulunuyor. Öğrenciler, Anadolum e-Kampüs Öğrenme Yönetim Sistemi aracılığıyla 30 bin üzerinde ders malzemesine ücretsiz erişim sağlıyor. Ayrıca, haftalık canlı dersler ve çeşitli çevrim içi öğrenci topluluklarıyla etkileşimli bir öğrenme deneyimi yaşama imkanı sunuluyor.

Kayıt ve öğrencilik işlemleri, Anadolu Üniversitesi'nin kayıt sitesi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılabilir. Ayrıca, 81 ildeki Açıköğretim Fakültesi Büroları da kayıt ve bilgi desteği sunuyor. Öğrenciler, sınavlarını Türkiye genelindeki 110 sınav merkezinde veya 42 ülkede belirlenen merkezlerde yapabilirler.