ivas'ta 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.33'te 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, deprem yerin 9,7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin merkez üssü Sivas Karayün köyü olarak belirlendi

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, depremin merkez üssü Sivas'ın Karayün köyü olarak belirlendi. Sarsıntı, Sivas'ın birçok noktasında hissedildi ancak şu ana kadar olumsuz bir durum rapor edilmedi.

AFAD duyurdu: Sivas'ta deprem! AFAD duyurdu: Sivas'ta deprem!

Vali Şimşek'ten geçmiş olsun mesajı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, deprem sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Merkez üssü Sivas Karayün köyü olan 4,1 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz saha taraması çalışmalarına başladı. Şu ana kadar olumsuz bir duruma rastlanmamıştır. Allah her türlü afetlerden ülkemizi korusun," ifadelerini kullandı.

Saha taramaları sürüyor

Deprem sonrası AFAD ve yerel ekipler, saha tarama çalışmalarına hızlıca başladı. İlk bilgilere göre, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Ancak detaylı incelemeler sürdürülüyor ve gelişmeler takip ediliyor.