Güncel

Şok İddia: İsrail Ordusu, Gazze'deki Cesetlerden Organ Çalıyor mu?

Gazze'deki Euro-Med İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail ordusunu Filistinli cesetlerinden organ çalmakla suçlayarak uluslararası bir soruşturma talep etti, iddialar tıp uzmanlarının raporlarına dayanıyor.

Abone Ol

Euro-Med İnsan Hakları İzleme Örgütü, Gazze'deki ölülerden organ çalma iddiasıyla İsrail ordusunu suçladı ve bağımsız bir uluslararası soruşturma çağrısında bulundu. Pazar günü yapılan açıklamada, örgüt, Gazze'deki tıp uzmanlarının incelemelerine dayanarak, Filistinli cesetlerinden organ hırsızlığı endişesi taşıdığını bildirdi. İddiaya göre, İsrail güçleri Gazze'nin kuzeyindeki El Şifa ve Endonezya hastaneleri ile güneydeki diğer sağlık tesislerinden onlarca cesedi ele geçirmiş ve hatta El Şifa hastanesinin avlusundan çıkarılan bir toplu mezardan cesetlere el koymuş.

Tıp uzmanlarının raporuna göre, karaciğer, böbrek, kalp, koklea ve kornealar gibi önemli organlar kayıptı, bu da potansiyel organ hırsızlığının işareti olarak değerlendirildi. Örgüt ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle cesetlerin tam olarak incelenemediğine dair bir not ekledi. Bu iddialar, İsrail'in tıbbi araştırmalarda kullanmak üzere ölü Filistinlilerin organlarını kullandığına dair geçmiş suçlamaları hatırlatıyor.