Tokat'ın Erbaa ilçesinde, tanımadığı bir kadına sokakta bıçakla saldıran failin savunması kamuoyunu şaşkına çevirdi. Olay, 25 Eylül akşamı saat 20.00 civarında Yeşilyurt Mahallesi Sururi Say Caddesi'nde meydana geldi. Evine doğru yürüyen 36 yaşındaki Sevgi Ginay, arkasından yaklaşan bir şahıs tarafından sırtından bıçaklandı. Kaçmaya çalışsa da tökezleyerek düşen Ginay, şüpheli tarafından darp edilip bıçaklandı. Ginay'ın çığlıkları üzerine saldırgan olay yerinden kaçtı.

Üniversitelerdeki dijital ve yapay zeka temelli bölümler tam doldu Üniversitelerdeki dijital ve yapay zeka temelli bölümler tam doldu

Güvenlik kameralarına yansıyan bu dehşet anları sonrası, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle Ginay hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri, güvenlik kameralarını inceledikten sonra, olayla ilgisi olmadığı anlaşılan zihinsel engelli M.K.'yi gözaltına alıp serbest bıraktı. Gerçek fail ise 60 ev ve iş yerinden elde edilen 150 saatlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu sabah saatlerinde yakalandı. Şüpheli İbrahim B., saldırıda kullandığı bıçağı kaçarken yöresel ürünler pazarına attığını itiraf etti. Savunmasında ise yüzde 40 zihinsel engelli olduğunu ve ilaçlarını almadığında insanları farklı varlıklar olarak gördüğünü söyledi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.