Hassas Zona Dikkat: Stres Transferlerinin Yoğun Olduğu Bölge

Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden Bingöl ve çevresi için oldukça kritik açıklamalar yaptı. "Bu bölge stres transferlerinin olduğu çok hassas bir bölge" diyerek, daha önce 6 Şubat'ta yaşanan depremleri de hatırlattı. Özellikle Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl arasına dikkat çekerek, bu bölgelerde dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Göynük Koluna Paralel Fay Zonu

Görür, şu an yaşanan depremin Demirkanat-Kiğı/Bingöl bölgesinde olduğunu ve DAF'ın (Doğu Anadolu Fayı) Göynük koluna paralel bir batıdaki fay zonu içinde meydana geldiğini belirtti. "Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var" ifadelerini kullandı.

Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi

Deprem Dirençli Yerleşim Alanlarına Dikkat

Görür, Bingöl ve çevresinin deprem riski taşıyan bir bölge olduğunu belirterek, deprem dirençli yerleşim alanları oluşturulması konusunda da uyarılarda bulundu. Profesör, bu konuda atılacak ilk adımların yine bu bölgeden başlaması gerektiğine işaret etti.

Toplumun Bilinçlendirilmesi Şart

Bu ve benzer doğal afetlerin önceden tahmin edilemediğini ancak olası etkilerinin minimize edilebileceğini belirten Görür, özellikle yerel yönetimlerin ve vatandaşların konuya duyarlı olmalarının önemini vurguladı.