• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 62.951 %1.25
  • ETHERIUM 2.465 %1.04
25°
6 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paydaşı olduğu "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)" hakkında kamuoyunda tartışmalar sürerken, MEB projeye dair açıklamalarda bulundu.

6 ay önce Güncel

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi belli oldu. Play-Off C Yolu final maçında Yunanistan'ı penaltılarla 4-2 mağlup eden Gürcistan, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Bu sonuçla Gürcistan, A Milli Takım'ın da yer aldığı EURO 2024'ün A Grubu'nda yer alacak.

6 ay önce Güncel

Askerlik görevini yerine getirirken sözleşmeli öğretmen olarak atanma haberini alan bir öğretmen adayının kadroya geçiş talebi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen geçici madde nedeniyle reddedildi. Ancak Türk Eğitim Sen Sendikası avukatlarının açtığı dava sonucunda işlem iptal edildi.

6 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli promosyonlarının alt sınırını 8 bin lira olarak belirtmesine rağmen, kamu bankaları verdiği sözü tutamadı. 25 Mart 2024 tarihinde başlayan başvurularda, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, en düşük emekli maaşı alanlara sunulan promosyonu 5 bin lirada tuttu.

6 ay önce Güncel

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala, ülkenin önde gelen siyasi liderleri de oylarını kullanacakları yerleri belirledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e kadar pek çok lider, seçim gününde sandık başında olacaklarını açıkladı.

6 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Marmara bölgesinde toz taşınımının etkili olacağı, 14 kent için sarı kodlu uyarı yapıldığı belirtildi.

6 ay önce Güncel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir televizyon yayınında 2018 seçimlerine atıfta bulunarak Muharrem İnce'yi eleştirmesi üzerine, İnce'den hızlı bir cevap geldi. İnce, Özel'in kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verirken, CHP milletvekili Engin Altay'ın daha önce kullandığı "çırağım" ifadesine atıfta bulundu.

6 ay önce Güncel

Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 50'ye yükseltmesiyle birlikte konut kredisi faizleri güncellendi ve konut kredisi kullanımında ciddi bir düşüş yaşandı. Yüksek faiz oranları ve taksit ödemeleri, ev almayı zorlaştırırken, kredili satışlarda rekor bir düşüş gözlendi. Bu düşüşle birlikte, en düşük konut kredisini hangi bankanın sağladığı merak konusu oldu.

6 ay önce Güncel

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın 600 daire iddialarına sert bir yanıt verdi. Altınok, iftira ve çamur atmaktan bahsederek, Yavaş'ı tapu belgelerini göstermeye çağırdı ve istifa edeceğini açıkladı.

6 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının endişe verici boyutlarda olduğunu açıkladı. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerin yönetiminde bulunan CHP'li belediyelerin resmen borç batağında olduğu ortaya çıktı.