• DOLAR 34,28 %0.31
  • EURO 37,54 %0.00
  • ALTIN 2.929,78 %1.40
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 62.750 %5.11
  • ETHERIUM 2.440 %3.13
22°
6 ay önce Güncel

Seçimlere sayılı günler kala, milyonlarca emeklinin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek haberdeydi. Uzun zamandır gündemde olan zam taleplerine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi.

6 ay önce Güncel

AK Parti, seçim sonrası ev sahibi olma hayali kuran dar gelirliler için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Konut ve kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçmek amacıyla özellikle büyükşehirlerde konut arzını artıracak projeler geliştirilecek.

6 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da yaptığı konuşmada, emekli maaşlarının temmuzda enflasyona göre değerlendirileceğini açıkladı.

6 ay önce Güncel

Galatasaray'ın yeni transferi Mauro Icardi, Antalya kampında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti ve ligin bitimine 8 hafta kala takımının en etkili hücum silahı haline geldi.

6 ay önce Güncel

Yargıtay Başkanlığı seçimi, ilk dokuz turda hiçbir adayın salt çoğunluğu elde edememesi nedeniyle devam ediyor, yeni başkanın belirlenmesi için onuncu tur oylama yapılacak.

6 ay önce Güncel

Kira gelir vergisi, gayrimenkulleri kiraya vererek elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi için uygulanan bir vergi türüdür.

6 ay önce Güncel

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi üzerine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Karakaş'ın belirttiğine göre, EYT düzenlemesinden özellikle SSK'lı çalışanlar yararlanırken, 2023 yılında emekli olan 2 milyon 193 bin kişiden yaklaşık 1 milyon 925 bininin SSK'lı olduğu ifade edildi. Karakaş, ayrıca EYT'yi kıl payı kaçıran 1 milyondan fazla kişinin daha emekli olabileceğini öne sürdü.

6 ay önce Güncel

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8.255 tam elektrikli otomobil satışıyla AB ülkeleri arasında dikkat çekici bir performans sergiledi. İtalya, İspanya, Avusturya, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeleri geride bırakarak altıncı sıraya yerleşti.

6 ay önce Güncel

Yargıtay Başkanlığı seçimi dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Adaylardan Mehmet Akarca 119, Ömer Kerkez ise 138 oy alırken, 11 boş oy ve 68 geçersiz oy kullanıldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim onuncu tur oylamayla devam edecek.

6 ay önce Güncel

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin İstanbul üzerine yaptığı analizle, Türkiye'nin en büyük metropolü için rekabetin seyrini değerlendirdi. BBC, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile mevcut başkan ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki mücadelenin detaylarına dikkat çekti.