• DOLAR 34,22 %-0.03
  • EURO 37,50 %0.05
  • ALTIN 2.876,57 %0.24
  • BİST100 9.117 %-0.17
  • BITCOIN 61.354 %-1.04
  • ETHERIUM 2.394 %-1.75
24°
6 ay önce Güncel

31 Mart yerel seçimlerin ardından AK Parti'de ilk olağanüstü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı yarın yapılacak.

6 ay önce Güncel

Seçim sonrası iç piyasalarda dolar ve altın fiyatlarında belirgin bir değişim yaşanmazken, borsa ise başlangıçta pozitif yönde ilerledi ancak sonrasında kayıplar yaşadı.

6 ay önce Güncel

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek merkezi sınav için başvuru süreleri, son bir güne giriyor. 2024 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a başvurular yarın, saat 17.00'ye kadar devam edecek.

6 ay önce Güncel

Yerel seçimlerde CHP'nin yüzde 37,74 oy oranıyla 35 belediye kazanmasıyla birlikte, 6'lı masanın diğer 5 partisi büyük hezimet yaşadı. Millet İttifakı çatısı altında 2023'teki genel seçimlerde Meclis'e giren İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti, yerel seçimlerde başarısız bir performans sergiledi. Bu partilerin toplam oy oranı, Yeniden Refah Partisi'nin aldığı oy oranını geçemedi.

6 ay önce Güncel

YSK, Seçim sonuçlarına karşı yapılabilecek itirazlar için belirlenen takvimi paylaştı

6 ay önce Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Milli irade sandıkta tecelli etmiştir. Sandıktan çıkan demokratik karara saygımız da tamdır." şeklinde konuştu. Bahçeli, MHP'nin seçim sonuçlarını çok yönlü olarak değerlendireceğini belirterek,"Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar ülke genelinde tezahür etmiştir." ifadelerini kullandı

6 ay önce Güncel

Büyük Birlik Partisi, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde %31,56 oy alarak belediye başkanlığını kazandı, böylece siyasi bir dönüşüm yaşandı.

6 ay önce Güncel

Kesin olmayan sonuçlara göre 6 ilde kıl payı farkla belediye başkanlıkları değişti. Türkiye'nin 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 37.74 oy alarak Türkiye genelinde birinci parti oldu. AK Parti 24 şehirle ikinci parti olurken, DEM 10 il, MHP 8 il, YRP 2 il, İYİ Parti ve BBP ise birer şehir kazandılar. Bazı şehirlerde ise seçimler kıl payı farklarla sonuçlandı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, belediye başkanlığı yarışında 47 milyonu aşkın oy kullanıldı

6 ay önce Güncel

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olayların ardından disiplin sevklerini açıkladı.

6 ay önce Güncel

Mart ayı enflasyonuyla ilgili olarak yapılan AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne göre, ekonomistler mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,67 artacağını tahmin ediyor. Ankete katılan ekonomistlerin mart ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3,40 ve en yüksek yüzde 4,42 arasında değişiyor.