• DOLAR 34,25 %-0.02
  • EURO 37,49 %-0.43
  • ALTIN 2.870,38 %-0.57
  • BİST100 9.132 %0.97
  • BITCOIN 61.213 %-1.67
  • ETHERIUM 2.422 %-0.44
19°
6 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, son dönemdeki ekonomik gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. TCMB Başkanı, aylık enflasyon oranlarını kalıcı bir şekilde düşürme hedefiyle sıkı parasal koşulların devam edeceğini vurguladı. Türkiye Bankalar Birliği yönetimiyle yapılan toplantıda konuşan Karahan, para politikasındaki kararlı duruşun, ülkenin dezenflasyon sürecine başarıyla ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

6 ay önce Güncel

Seçim sonrasında döviz ve altın piyasalarında yaşanan hareketler, dengelenme çabaları ve yapısal reform beklentileri piyasaları etkiliyor.

6 ay önce Güncel

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Biritish American Tobacco firmasının tekel bayi ve büfelere kredi kartı ile sigara alımında komisyon talep etmesi nedeniyle ülke genelinde bat grubu sigara satışını durdurma kararı aldıklarını duyurdu. Aybaş ayrıca, bu kısıtlamanın ağırlıklı olarak Kent grubu sigara ürünlerini içereceğini belirtti.

6 ay önce Güncel

EŞİK'in değerlendirmesine göre, yerel seçimlerde kadınların artan temsiliyeti, "seçmenin kadınlara oy vermiyor" algısını çürütüyor ve eşitlikçi belediyecilik için umut verici bir adım oluşturuyor.

6 ay önce Güncel

Kripto para piyasalarının öncüsü Bitcoin, yatırımcılarını şaşırtan bir hızda değer kaybetti. Güçlenen doların etkisiyle, Bitcoin'in değeri sabah saatlerinde yalnızca 40 dakika içerisinde %4 oranında düşüş göstererek 66 bin 532 dolara geriledi. Hafta sonu 71 bin doları aşan Bitcoin için bu düşüş, yatırımcılar arasında endişe yarattı.

6 ay önce Güncel

Ramazan Bayramı yaklaşırken, nakit ihtiyacı hisseden vatandaşlar için bankaların sunduğu faizsiz kredi seçenekleri büyük bir ilgi görüyor. Türkiye'nin önde gelen 5 bankası, bayram öncesinde vatandaşların nakit sıkıntılarını gidermek adına faizsiz kredi imkanı sunucağını duyurdu.

6 ay önce Güncel

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, proje okullarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geylan, proje okullarının yıllardır süregelen sorunlarının artık bir çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Özellikle proje okullarının yönetici ve öğretmen atamalarının keyfiyetten uzak, liyakat ve ehliyete dayalı olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

6 ay önce Güncel

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılında 21 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden ev sahiplerinin 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini açıkladı.

6 ay önce Güncel

masında bulundu. Bakan Şimşek, kira gelirleri üzerinden yapılan detaylı incelemelerde şimdiye kadar 420 bin mülk üzerinde doğrudan tespit yapıldığını duyurdu. Özellikle, 2023 yılında 21 bin TL ve üzeri kira geliri elde eden mülk sahiplerinin, 5 Nisan tarihine kadar gelirlerini beyan etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Bu tarihe kadar beyanname vermeyen mülk sahiplerinin karşılaşacağı muhtemel yaptırımların da sinyalini verdi.

6 ay önce Güncel

Kronik hastalıkları nedeniyle günlük yaşamda zorluk çeken bireylere yönelik olarak aylık 5 bin 100 TL maaş yardımı yapılacağı duyuruldu.