• DOLAR 34,26 %0.04
  • EURO 37,60 %-0.12
  • ALTIN 2.883,01 %-0.13
  • BİST100 8.960 %-0.94
  • BITCOIN 62.050 %-0.64
  • ETHERIUM 2.430 %0.02
27°
6 ay önce Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı, yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirlerine yönelik denetimlerini artırarak, faiz, repo ve kar payı gibi gelirlerin beyan edilmesi için mükelleflere son iki gün süre tanıdı.Gelirlerini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden kişilere idari yaptırımlar uygulanacak.

6 ay önce Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde Mart ayının sonundan beri devam eden yüksek sıcaklıkların cuma günü yağışlara dönüşeceğini ve mevsim normallerine dönüleceğini açıkladı.

6 ay önce Güncel

Siirt'in Pervari ilçesinde çıkan silahlı kavgada, DEVA Partisi İlçe Belediye Başkan Adayı İsmail Bilen'in kardeşi ve diğer kişiler yaralandı, ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

6 ay önce Güncel

Seçimlerin ardından döviz piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların ve vatandaşların döviz kuru beklentilerini yeniden şekillendirdi. Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen finans kuruluşlarından Wells Fargo, Türk lirası hakkında dikkat çekici bir tahminde bulundu. Banka, 2025 yılında dolar/TL kurunun 30 liranın altına düşeceğini öngörüyor.

6 ay önce Güncel

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, yerel saat ile 10:48'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sarsıntının yerin 13.9 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı. Depremin koordinatları ise 38.03944 enlem ve 37.67889 boylam olarak belirlendi.

6 ay önce Güncel

Memur ve emekli maaşlarının bayram öncesinde ödenmesi geleneği, bu yıl Hazine'den gelen bir genelge ile değişti. Daha önceki yıllarda bayram tatillerinden önce hesaplara yatırılan maaşlar, bu yıl bayram sonrasında ödenecek.

6 ay önce Güncel

Türk Eğitim Sen, 01.03.2024 tarihinde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklere karşı dava açtı.

6 ay önce Güncel

Günün ilk saatlerinden itibaren sıkça sorulan "Bugünkü altın fiyatları ne kadar?" sorusuna yanıt arayanlar için işte en güncel altın fiyatları...

6 ay önce Güncel

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, Nisan ayında işyerlerinde uygulanabilecek kira artış oranı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarına göre yapılan hesaplamalar sonucunda, işyerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 57,50 olarak gerçekleşti.

6 ay önce Güncel

Memur ve emeklilerin gözü kulağı, Temmuz ayında yapılacak maaş zammında. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son enflasyon rakamlarına göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde yaşanan ekonomik gelişmeler ve bunların memur ile emekli maaşlarına olası etkileri merak konusu oldu.