• DOLAR 34,28 %0.09
  • EURO 37,67 %0.17
  • ALTIN 2.905,75 %-0.13
  • BİST100 9.130 %1.09
  • BITCOIN 62.850 %-0.95
  • ETHERIUM 2.433 %-1.71
25°
6 ay önce Güncel

Türkiye, yükseköğretim alanında uluslararası öğrenci kabulünde yeni bir döneme giriyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Maarif Vakfı arasında imzalanan Eğitime İlişkin İş Birliği Protokolü ile yurt dışından öğrenci kabulü kapasitesini artırmaya hazırlanıyor.

6 ay önce Güncel

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kazada, M.R.B. yönetimindeki 34 MU 0711 plakalı otomobil ile H.G. yönetimindeki 06 CLP 285 plakalı otomobil, Göksun-Elbistan Karayolu'nun Yazıköy Mahallesi mevkisinde çarpıştı.

6 ay önce Güncel

Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelan bölgesinde yapılan çalışmalarda mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

6 ay önce Güncel

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nevşehir'deki iftar programında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik sert sözler sarf etti. İki ismi "hırsız" olarak nitelendiren Akşener, "Seçilmelerine vesile olduğumuz kişiler" ifadesini kullandı.

6 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nde TÜRGEV tarafından düzenlenen iftar programında Beşiktaş'ta meydana gelen yangına ilişkin muhalefete sert tepki gösterdi. Yangında hayatını kaybeden 29 kişiye atıfta bulunan Erdoğan, muhalefetin sessizliğine ve tepkisizliğine dikkat çekerek, "Sürekli işçinin emekçinin hakkından bahseden çevreler önceki gün Beşiktaş'ta hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar, başlarını kuma gömdüler." dedi.

6 ay önce Güncel

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubuna daha dev bir zam yapıldığını duyurdu. Buna göre, bu sigara grubuna yapılan zamla birlikte en ucuz sigaranın fiyatı 56 TL'ye, en pahalı sigaranın fiyatı ise 72 TL'ye yükseldi. Bu gelişmeyle birlikte seçim sonrası zam dalgası devam ediyor.

6 ay önce Güncel

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), proje okullarına yönetici atamalarıyla ilgili son dakika açıklamasını yaparak önemli detayları duyurdu.

6 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2023 hedeflerinin gerçekleşmemesi üzerine hükümete bir mektup gönderdi. Mektupta, para politikasının enflasyonu düşüreceği ve orta vadede %5 hedefine ulaşmak için çalışmaların devam edeceği vurgulandı. Ayrıca, enflasyonda kalıcı bir bozulma olması durumunda politika sıkılaştırılacağı belirtildi. Bununla birlikte, asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesinin önemine dikkat çekildi.

6 ay önce Güncel

Bu hafta yatırım araçları arasında öne çıkanlar belli oldu. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, altın ve bazı yatırım fonları kazandıran gruplar arasında yer aldı.

6 ay önce Güncel

İspanyol basınına göre, az süre alan Arda Güler, Real Madrid'den kiralık ayrılabilir