• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 62.000 %0
  • ETHERIUM 2.410 %-0.65
23°
5 ay önce Güncel

TÜKETİCİLER Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, sosyal medya platformlarında son dönemde "anlaşmalı evlilik" ve "evlendirme merkezi" gibi adlar altında kurulan sitelerde üyelerin para karşılığında "formalite evlilik" yapabileceğine dair uyarılar olduğunu belirtti. Gündüz, internet kullanıcılarını tanımadan ve güvenmeden para göndermemeleri konusunda uyardı.

5 ay önce Güncel

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'da bir lisede velinin başvurusu üzerine, sürekli hale gelmiş blok ders uygulamasının öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, bu uygulamaya son verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararında bulundu.

5 ay önce Güncel

Son dönemde artan jeopolitik riskler ve arz güvenliği endişeleri, petrol fiyatlarını tırmandırıyor. Yükselen petrol fiyatları, akaryakıt fiyatlarında da bir artışa işaret ediyor.

5 ay önce Güncel

Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. (37), iş göremez raporu alarak tatile gittiği ortaya çıktı. Mehmet Evrim'in şüpheleri üzerine yapılan araştırmalarda sahte rapor düzenlendiği tespit edildi.

5 ay önce Güncel

Her yıl bahar aylarının gelmesiyle birlikte otomobil piyasası hareketlenirken, 2023 model sıfır kilometre araçların tükenmesi ve 2024 modellerinin yüksek fiyatları tüketicileri ikinci el araç piyasasına yönlendiriyor. Bu durum, ikinci el araç piyasasında fiyatların artış göstermesine neden oluyor. Özellikle krediye erişimde yaşanan zorluklar ve nakit paranın öneminin artması, alıcıları ikinci el otomobillere itiyor.

5 ay önce Güncel

Ramazan Bayramı vesilesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 15,3 milyon emekli ve hak sahibine toplam 41,3 milyar lira ikramiye ödendi.

5 ay önce Güncel

Türkiye'de süt hayvanı sayısının azalmasına rağmen süt miktarının artması dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu durumu süt verimi yüksek ırkların tercih edilmesine ve modern yöntemlerin kullanılmasına bağlıyorlar.

5 ay önce Güncel

Konut piyasası, faiz oranlarının hızla yükselmesiyle yeni bir döneme girdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, kredili konut satışlarında ciddi bir düşüş yaşanırken, toplam konut satışlarında ise artış görüldü. Konut kredisi faiz oranlarının %5'i aştığı bu dönemde, 2 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri 100 bin TL'nin üzerine çıkmaya başladı.

5 ay önce Güncel

ABD merkezli Bank of America (BofA), altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili önemli öngörülerini paylaştı.

5 ay önce Güncel

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yayımlanan son dakika duyurusuyla farklı pozisyonlarda çalışacak personel ve işçi alımı yapacağını açıkladı. Peki, bu fırsattan kimler yararlanabilir ve başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar.