• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 62.099 %-0.32
  • ETHERIUM 2.410 %-1.06
23°
5 ay önce Güncel

Son zamanlarda artan "IBAN'a yolla" yöntemiyle yapılan ödemeler, Maliye Bakanlığı'nın dikkatini çekti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaybı ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele amacıyla IBAN üzerinden yapılan işlemeleri mercek altına aldı. İşletmelerin bu yöntemle POS cihazlarını ve resmi fatura düzenlemeyi atlayarak vergi kaçırdığı tespit edildi.

5 ay önce Güncel

Bir kripto fenomeni, 1 milyon dolarlık kripto varlığını vadeli işlemlerde kaybederek yüksek riskini gözler önüne serdi

5 ay önce Güncel

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), KPSS gerekmeksizin gerçekleştirilecek olan alımlarla, Türkiye genelinde 6,344 güvenlik ve temizlik görevlisi pozisyonu için personel işe alınacak.

5 ay önce Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı, akaryakıt sektöründe vergi kaçakçılığını önlemek için Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ni (UTTS) hayata geçiriyor; bu sistem, akaryakıt istasyonlarında plaka bilgilerinin otomatik olarak sisteme aktarılmasını sağlayacak

5 ay önce Güncel

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024/1 dönemi için merakla beklenen memur alımı tercih kılavuzunu yayınlama tarihini duyurdu. Bu yıl yapılacak olan kamu personeli alımlarında mülakat süreci olmayacak, atamalar doğrudan KPSS puanıyla gerçekleştirilecek.

5 ay önce Güncel

Kovid-19 aşılarının kalp hastalığı ve kan pıhtısı oluşumu üzerindeki etkileri hakkında süregelen tartışmalar, bilimsel çalışmalarla aydınlanmaya devam ediyor. Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

5 ay önce Güncel

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından zor günler geçiren bir tıp fakültesi öğrencisinin öğrenim kredisinin, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) girişimleri sonucunda bursa dönüştürülmesine karar verildi.

5 ay önce Güncel

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezleri ve Nüfus Müdürlükleri için büyük çapta personel alımı yapılacağı açıklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan alım, 22 Nisan'da başlayacak olan başvurularla gerçekleşecek.

5 ay önce Güncel

Ortadoğu'daki gerginlikler ve artan jeopolitik belirsizlikler, altın fiyatlarını rekor seviyelere çıkararak ons başına 2,400 doları aşmasına neden oldu.

5 ay önce Güncel

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilk üç yıl içinde 18 milyar dolarlık ek finansman sağlayacak bir programı başlatırken, eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara ise bu anlaşmanın ekonomi için olumlu bir adım olduğunu belirtti.