• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 61.779 %1.05
  • ETHERIUM 2.429 %2.29
16°
5 ay önce Güncel

Son dönemlerde vergi kaçırma ve pos cihazı komisyonlarından kaçınmak için İBAN kullanımını tercih eden esnaflar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan incelemeler sonrasında müşterilerine nakit para getirmelerini istemeye başladı. Özellikle berberler ve marketler gibi yerlerde, İBAN kullanımı sıkça görülen bir yöntem haline gelmişti.

5 ay önce Güncel

Türkiye'de işsizlik oranı, şubatta bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu.

5 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yarın Washington'a olağan IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere yola çıkacaklar.

5 ay önce Güncel

Kripto paralar, jeopolitik etkenler sonrası kendi çapında bir seviyede kalmaya çalışıyor. Pazartesi gününe yükselerek başlayan Bitcoin, 66 bin 300 dolar seviyesinde yatırımcılarıyla buluşuyor. Etheruem ise 3 bin 200 doların üzerinde hareketini sürdürüyor.

5 ay önce Güncel

Adalet Bakanlığının üzerinde çalışmış olduğu Biyometrik İmza Yöntemi ile Takip Sistemi'nde (BİOSİS) neredeyse tamamlandı. Denetimli serbestlik adı altında karakola imza verme şartı sona eriyor. Yükümlüler elektronik ortamdan mercek altına alınacak.

5 ay önce Güncel

Birçok öğretmen, sendika aidatı kesintilerine karşı tepkili. Bir sendika üyesi öğretmen, yaptığı paylaşımda sendika aidatlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar, 4 aydır e-bordroda 190 TL sendika desteği, 234 TL sendika kesintisi var dedi.

5 ay önce Güncel

Son dakika haberine göre AFAD, Akdeniz açıklarında 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini paylaştı.

5 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılında tarihi bir zarar açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan bilanço verilerine göre, banka 818,2 milyar TL zarar yazdı.

5 ay önce Güncel

Türkiye'den 400 bin dolara ev alıp üç yıl bekleyerek vatandaşlık hakkı elde eden yabancılar, evlerini satıp ülkelerine dönmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı için konut alımıyla vatandaşlık hakkı kazanan yabancılar, evlerini fahiş fiyatlarla satarak büyük kâr elde ederek ülkelerine geri dönüyorlar.

5 ay önce Güncel

Malatya'da meydana gelen kazada, otomobille kafa kafaya geldikten sonra kontrolünü kaybederek devrilen otobüsteki 15 kişi yaralandı.