• DOLAR 34,30 %0.01
  • EURO 37,10 %0.17
  • ALTIN 3.023,78 %-0.18
  • BİST100 8.946 %0.42
  • BITCOIN 69.690 %2.97
  • ETHERIUM 2.518 %0.91
13°
6 ay önce Güncel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 Mayıs'tan itibaren Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz ve ekspres Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşların artan taleplerine yanıt olarak, 483 yolcu kapasiteli tren setleriyle bu yeni hizmetin verileceğini açıkladı.

6 ay önce Güncel

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi (FSVO), Beypazarı marka sodalarda yüksek miktarda bor olduğunu belirterek, tüketilmemesini gerektiğini dile getirdi. Sodanın İsviçre’deki dağıtımcısı BAK-SAN GmbH’nin de ürünü derhal satışlarını durdurduğunu ve geri çağırmaların talep edildiğini açıkladı. Uzmanlardan ise bu duruma yanıt gecikmedi. İşte detaylar..

6 ay önce Güncel

AK Parti, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden emeklilere yönelik yeni bir destek programını hayata geçirmeye hazırlanıyor. En düşük emekli maaşını alan ve ek geliri olmayan vatandaşlara, yaşadıkları bölgeye göre değişen ihtiyaçlarına uygun destekler sağlanacak. Destekler, kira, enerji ve gıda gibi temel yaşam maliyetlerini kapsayacak şekilde düzenlenecek.

6 ay önce Güncel

İŞKUR kendi iş ortamını oluşturmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşların hibe desteklerini artırdı. Engelli vatandaşlara hibe yardımları 150 bin TL’den 400 bin TL’ye, eski hükümlü vatandaşlara sağlanan yardımlar ise 110 bin TL’den 300 bin TL’ye çıkarıldı.

6 ay önce Güncel

Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hazine yardımı, taşınır ve taşınmaz mallardan elde edilecek gelir ve bağışlardan faydalanmasını öngören bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ni (CBK) anayasaya aykırı buldu ve iptal etti.

6 ay önce Güncel

2024 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme Sonuçları (Taslak Liste)

6 ay önce Güncel

CHP'den Bayraklı Belediye Başkanı seçilen İrfan Önal, belediyede yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle 84 personelin işine son verdi. İşten çıkarılanların çoğunluğunu Bay Bel Dersanesi'nde eğitim veren öğretmenler oluşturuyor.

6 ay önce Güncel

AFAD, dün Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem meyana geldiğini kaydetti. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezini Adıyaman Sincik olarak paylaştı. Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem sonrası çarpıcı yorumlarda bulundu.

6 ay önce Güncel

Seçimlerde umduğunu bulamayan Saadet Partisi'nde dğişim rüzgarları esiyor. Öyle ki Temel Karamollaoğlu'nun görevinden istifa edeceği konuşuluyor. Peki yerine kim gelecek? İşte detaylar...

6 ay önce Güncel

WhatsApp, kullanıcılarının uygulama içinde daha rahat gezinmelerini ve konuşmaları kolayca bulmalarını sağlayacak yeni bir özellik duyurdu: Sohbet Filtreleri. Bu özellikle birlikte, kullanıcılar artık okunmamış mesajları farklı ekranlarda görebilecekler.