• DOLAR 34,29 %0.16
  • EURO 37,09 %-0.36
  • ALTIN 3.028,14 %0.54
  • BİST100 8.908 %0.40
  • BITCOIN 65.800 %-3.38
  • ETHERIUM 2.395 %-5.82
9°
6 ay önce Güncel

Simide KDV düzenlemesiyle birlikte zam sinyali verildi. Seçim öncesinde simitte yapılan zam geri alınmıştı, ancak şimdi KDV düzenlemesiyle birlikte yeniden zam yapılacak. Pastane ya da kafeden simit alanlar yüzde 10, fırından alanlar ise yüzde 1 KDV ödeyecekler. Halihazırda simitte yüzde 1 KDV uygulayan işletmeler, bu değişiklikle birlikte yüzde 10 KDV uygulayacakları için fiyatlarında yüzde 9-10 oranında artış yapacaklar.

6 ay önce Güncel

İş yerinde cinsiyetçi ve ağır şakalara maruz kalan müşteri yöneticisi E.G, bu durumu defalarca üstlerine bildirmesine rağmen düzelme olmadığı için son çare olarak tartıştığı iş arkadaşına küfür etti. Olay üzerine işten çıkarılan E.G, işe iade davası açtı ve mahkeme, işverenin tutumunu haksız buldu.

6 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) çeşitli branşlarda toplam 390 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu.

6 ay önce Güncel

İzmir'de bir kadın işçi, iş yerinde küfürlü konuşan erkek mesai arkadaşına karşı tepki gösterdiği için işten çıkarıldı ancak mahkeme, feshin ölçülü olmadığına ve eşitlik ilkesine aykırı olduğuna hükmetti.

6 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlülere yönelik başlatılan yeni hibe programını duyurdu. Bakanlık, bu kişilerin kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla 300 bin TL'ye kadar finansal destek sağlayacak.

6 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik beklenen yeni düzenlemelerin detaylarını paylaşarak, emekli kartının tanıtımının 15-20 gün içinde yapılacağını belirtti.

6 ay önce Güncel

AK Parti'de yerel seçim sonrası değerlendirme süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında seçim sonuçları ve parti içi değişimler ele alındı. Erdoğan'ın, açılış konuşmasında parti içinde bayrak değişimi mesajı verdiği belirtildi.

6 ay önce Güncel

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve Tüm-Yerel Sen temsilcileri, belediye çalışanlarına yönelik önemli bir mali destek paketini hayata geçirdi. İmzalanan protokol kapsamında, Uşak Belediyesi'nde görev yapan memurlar, sosyal denge tazminatı adı altında her ay 8500 TL ek gelir elde edecek.

6 ay önce Güncel

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, T10X'in 20 bin satış sözünü tuttuktan sonra çift motorlu dört çeker versiyonunu haziran-temmuz aylarında sınırlı sayıda sunmayı planlarken, T10F sedanın 2025'te satışa çıkacağını ve Avrupa pazarına odaklanacaklarını açıkladı.

6 ay önce Güncel

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın "Belediyenin her yerinde böcek var" açıklamasına sert tepki gösterdi. Özkaya, "Böcek varsa savcılık orada. Suç duyurusunda bulunsun" dedi.