• DOLAR 34,23 %0.05
  • EURO 37,93 %0.39
  • ALTIN 2.918,89 %-0.36
  • BİST100 9.262 %-0.95
  • BITCOIN 61.998 %-3.58
  • ETHERIUM 2.480 %-6.28
12°
5 ay önce Güncel

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, 382 işçi alımı için başvuruları kabul etmeye başladı. Başvuru süreci 22 Nisan 2024 tarihinde başlayacak ve 26 Nisan 2024 tarihinde sona erecek. İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere yapılan bu alımlar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gerçekleştirilecek.

5 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başarı belgesi ve ödül alanların listesi yayınlandı ve bu liste pek çok tartışmayı beraberinde getirdi. Ancak listenin en dikkat çeken noktalarından biri, 359 öğretmenin bulunduğu Suşehri ilçesine bağlı bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sadece İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün ödül alması oldu.

5 ay önce Güncel

Türkiye'de mart ayında yıllık enflasyon yüzde 68,5'e yükseldi. Bu oran, tüm Afrika ülkelerindeki enflasyon oranlarını geride bıraktı ve dünya sıralamasında Türkiye'yi 4. sıraya yerleştirdi. Türkiye, dünyada yıllık tüketici enflasyonunun en yüksek olduğu dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

5 ay önce Güncel

ABD'nin TikTok ile olan mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Temsilciler Meclisi'nde bugün yapılan oylamada, Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok'un ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı kabul edildi.

5 ay önce Güncel

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan İstinye Park Alışveriş Merkezi'nin otoparkında meydana gelen yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle park halindeki bir araçta başladı. Yangın, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

5 ay önce Güncel

MHP'nin yeni parti programı olan "Milli Yükseliş İradesi" başlıklı belgede dikkat çeken konulardan biri, emeklilere yönelik öneriler oldu. Programda, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal refahını artırmaya yönelik çözüm önerileri arasında 'Emeklilere Özel Endeks' yer aldı.

5 ay önce Güncel

Terör devleti İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İstanbul'da gerçekleşen Gazze zirvesi sonrası skandal paylaşımda bulundu. Hamas'a iftira atan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dil uzatan Katz'ın skandal paylaşımına Türkiye'den cevap gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, konuya ilişkin açıklamada bulunarak asıl utanması gerekenin 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililer olduğunu söyledi.

5 ay önce Güncel

Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, önceki MHP'li başkan Enver Demirel'den belediyeyi borçsuz bir şekilde devraldıklarını belirtti.

5 ay önce Güncel

Diyarbakır Sur'da DEM Parti'nin kazandığı yerel seçimler sonrası belediye başkanının makam odasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, söz konusu hakaretlerde bulunan U.G. adlı kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

5 ay önce Güncel

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı, öncelikle enflasyon oranları ve toplu sözleşme zammı gibi faktörlere bağlı olarak belirlenecek. Emekliler için TÜİK tarafından açıklanan 3 aylık kümülatif enflasyon oranı yüzde 15.06 olarak gerçekleşti. Bu rakama Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait enflasyon oranları da eklenecek. Eğer bir refah payı veya taban maaş uygulaması yapılmazsa, emeklilerin Temmuz ayı zammı bu veriler doğrultusunda netleşecek.