• DOLAR 34,21 %-0.03
  • EURO 37,91 %0.25
  • ALTIN 2.912,98 %-0.57
  • BİST100 9.351 %0.00
  • BITCOIN 61.196 %-4.56
  • ETHERIUM 2.486 %-6.16
11°
5 ay önce Güncel

Sivas'ta bir firma, diğer fırınlarda satılan ekmeğin hijyen ve kalite standartlarına uygun olmadığı gerekçesiyle tepki olarak ekmeğin fiyatını 2 liraya kadar düşürdü.

5 ay önce Güncel

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda yaşanan mülakat skandalı, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen tarafından belgelerle ortaya kondu. Öztürkmen'in ANKA Haber Ajansı'na sunduğu belgelere göre, 19 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen sınavda, yüksek puan alan adayların mülakatta başarısız olduğu belirlendi.

5 ay önce Güncel

AK Parti Ekonomi İşleri Sorumlusu Nihat Zeybekci, İsrail ile olan ticari ilişkilere yönelik açıklamalarda bulundu. Zeybekci, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınadıklarını ancak ticaretin devam ettiğini belirtti. İsrail ile serbest ticaret anlaşması bulunduğunu ve bu çerçevede ticaretin devam ettiğini vurgulayan Zeybekci, "İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. O anlamda, daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

5 ay önce Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözlere tepki gösterdi.

5 ay önce Güncel

Son yıllarda enflasyondan korunma aracı olarak tercih edilen gayrimenkul yatırımı, yüksek kredi faizleriyle birlikte bu özelliğini kaybetmeye başladı. Mart verilerine göre, ülke genelinde birçok şehirde konut fiyatları, TÜFE'nin altında kalarak alıcılarına reel anlamda kaybettirdi. İşte TÜFE'ye karşı kazandıran ve kaybettiren şehirler...

5 ay önce Güncel

Eski Hazine Müsteşarı ve akademisyen Dr. Mahfi Eğilmez, katıldığı bir programda kamu harcamalarına dikkat çekerek, Türkiye'de yaşanan ekonomik durumu eleştirdi. Eğilmez, Hazine Müsteşarı görevindeyken kullandığı aracın Renault olduğunu belirterek, günümüzde ise en basit il müdürlerinin dahi lüks araçlar kullanmasına dikkat çekti.

5 ay önce Güncel

Ankara, güçlü fırtına ve sağanak yağışların etkisi altında. Özellikle Çankaya, Etimesgut, Sincan ve Gölbaşı gibi ilçelerde etkisini gösteren fırtına, günlük yaşamı zorlaştırıyor ve bazı yollarda ağaç devrilmelerine neden oluyor.

5 ay önce Güncel

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen bazı eşyalara uygulanan vergi oranlarında değişikliğe gitti. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, belirli değer sınırları içindeki eşya ve ilaçlarda vergi oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi. Değişiklik 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

5 ay önce Güncel

Ankara genelinde bugün öğle saatlerinde başlayan fırtına, şehir yaşamını etkisi altına aldı. Fırtına, zamanla şiddetini artırarak kuvvetli yağışlarla birlikte devam etti.

5 ay önce Güncel

Koronavirüs salgını sonrasında kartlı ödemelerin yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye'deki banka kartlarının sayısı dikkat çekici bir artış gösterdi. Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde 406,7 milyon adet kart kullanıldı. Bu rakam, ülke nüfusunun 5 katından fazla bir sayıya denk geliyor. Türkiye genelinde yapılan kartlı ödemelerin toplam tutarı ise 1 trilyon 181,4 milyar lira olarak kaydedildi.