• DOLAR 34,20 %-0.07
  • EURO 37,94 %0.32
  • ALTIN 2.923,08 %-0.22
  • BİST100 9.351 %-3.25
  • BITCOIN 61.609 %-3.96
  • ETHERIUM 2.455 %-6.22
11°
5 ay önce Güncel

Adana'da yaşanan olayda, polisin trafik uygulamasından kaçan ve takip sonucu durdurulan bir kamyonette bulunan Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü S.Ş, polise tehditler savurdu ve biber gazıyla etkisiz hale getirildi. Araçta yapılan aramada ise 28 gram bonzai ele geçirildi.

5 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, işletmelere ve ilişkili tüm hesaplara IBAN yoluyla gelen transferleri inceleyeceği haberleriyle birlikte alışverişlerde IBAN ile ödeme yapmanın riskleri gündeme geldi. İşletmelerin kredi veya banka kartı yerine müşterilere IBAN vererek ödeme yapmaları, hem tüketiciler hem de işletmeler açısından bazı sakıncaları beraberinde getirebilir. Alışverişlerde IBAN ile ödeme yapanlar dikkat! Bakanlık akrabalara kadar inceleyecek. İşte detaylar...

5 ay önce Güncel

Temmuz ayında emekli maaşlarının 6 aylık enflasyon oranında artırılması bekleniyor. Bu kapsamda en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı önemli bir konu olarak gündeme geliyor. Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Ancak birçok emeklinin aylığını en düşük emekli maaşı üzerinden alması eleştirilere yol açmıştı. En düşük maaş ne kadar olacak? İşte detaylar...

5 ay önce Güncel

Ticari kredilerde faiz oranlarının yüksek seyretmesi ve alınan makroihtiyati tedbirler, şirketlerin döviz kredisi talebini artırdı. Özellikle kamu bankalarının öncülüğünde, döviz cinsi kredilerin kullanımında belirgin bir artış yaşanıyor. Bankacılık sektörü verilerine göre, ticari kredilerde döviz cinsi kredilerin büyüme oranı TL kredilerin üzerinde seyrediyor.

5 ay önce Güncel

Kadın istihdamını artırmak amacıyla hayata geçirilen bir proje kapsamında, çalışan annelere yönelik olarak evlerinde eğitimli bakıcı çalıştıranlara her ay 325 euro destek sağlanacak. Bu destek, bir yıl boyunca sürecek ve çocuk 36 aylık olana kadar en fazla 12 ay boyunca alınabilecek. Projenin ikinci fazı, haziran ayında başlayacak ve bu destekten yararlanmak isteyenlerin belirli şartları sağlamaları gerekecek. İşte detaylar...

5 ay önce Güncel

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, futbol sektöründeki yatırımlarına devam ediyor. İngiltere'nin Championship ligi ekiplerinden Hull City'yi satın almasının ardından gözünü Slovenya'nın en üst ligi PrvaLiga'dan Mura takımına çevirdi.

5 ay önce Güncel

Türkiye'de emlak piyasasında son dönemde sıfır konutlara olan erişim zorluğu, ikinci el konut piyasasını canlandırdı. Demir, çimento, işçilik ve arsa fiyatlarının artmasıyla birlikte, sıfır konut fiyatları uçtu ve bu da talebi azalttı. Müteahhitlerin düşük kar marjlarını tercih etmesine rağmen, sıfır konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Bu durumda, tüketiciler hem oturum hem de yatırım amaçlı olarak ikinci el konutlara yöneldi.

5 ay önce Güncel

Bugün Türkiye genelinde hava durumu karışık bir tabloya sahne oluyor. Doğu kesimlerde etkili olan kuvvetli yağışlar sürerken, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

5 ay önce Güncel

TBMM'de bu hafta, yoğun bir gündem ile hareket ediliyor. 23 Nisan etkinliklerine ayrılan zamanın yanı sıra, çeşitli yasal düzenlemeler de görüşülecek. Salı günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel bir oturumla kutlanacak. Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları, oturumda 10'ar dakikalık konuşmalar yapacaklar. Akşam saatlerinde ise 23 Nisan resepsiyonu düzenlenecek.

5 ay önce Güncel

Hükümet, kamudaki tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğinde yapılan çalışmalar, ek ödenek taleplerinin reddedilmesiyle sınırlı kalmayacak, bütün harcama kalemlerinde kesintilere gidilmesini öngörüyor.