• DOLAR 34,21 %0.06
  • EURO 37,92 %-0.51
  • ALTIN 2.926,92 %1.07
  • BİST100 9.351 %-3.25
  • BITCOIN 61.850 %-2.54
  • ETHERIUM 2.495 %-3.85
10°
5 ay önce Güncel

21 Nisan tarihinde Türk televizyonlarında hangi programların izleyici tarafından tercih edildiği belli oldu. Reyting sıralamasında dizi, yarışma ve haber bültenleri arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı.

5 ay önce Güncel

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kırmızı et fiyatlarındaki artış, kurbanlık hayvan fiyatlarını da etkisi altına almış durumda. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş köyünde büyükbaş hayvan üreticisi Ertuğrul Koç'u ziyaret etti ve bu konuyu değerlendirdi. Gürer, 2023 yılı Kurban Bayramı'nda en yüksek büyükbaş hayvan fiyatının 80 bin TL olduğunu ancak bu yıl en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 110 bin TL'den başlayacağını ifade etti.

5 ay önce Güncel

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, ilk çeyrekte yaşanan teslimat düşüşünün ardından dünya genelinde araç fiyatlarını düşürdü.

5 ay önce Güncel

Yeni bir araştırma, genç yaşlarda yoğun şekilde abur cubur ve fast food tüketmenin, beyinde kalıcı hafıza problemlerine neden olabileceğini gösterdi. Bulgular, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının sadece fiziksel değil, zihinsel sağlık üzerinde de derin etkileri olduğuna işaret ediyor.

5 ay önce Güncel

Altın yatırımcıları için haftanın ilk işlem günü, gram ve çeyrek altın fiyatlarında yaşanan değişimlerle dikkat çekiyor. Altın fiyatları, geçen hafta sonunda yaşanan ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişin ardından yeni değerlerine ulaştı.

5 ay önce Güncel

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta için önemli uyarılarda bulunduğu bir değerlendirme yaptı. TV 100'deki köşesinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretine işaret eden Memiş, dolar, altın ve borsa konularında tahminlerde bulundu.

5 ay önce Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, resmi tatil olduğu için öğretmenlere ek ders ödenmesi gerekiyor. Bu özel günde ders yapılmayacağı için, öğretmenlere normal ders saatleri dışında çalıştıkları için ek ders ücreti ödenir.

5 ay önce Güncel

Seçimlerin ardından kabine değişikliği ihtimali gündemdeki yerini koruyor. AK Parti'deki geniş çaplı değerlendirmeler ve analizler, olası kabine revizyonunun sinyallerini veriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki parti, seçim sonuçları üzerine detaylı çalışmalar yaparken, TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Sözcan kabine değişikliği ile ilgili son kulis bilgilerini paylaştı.

5 ay önce Güncel

Türkiye'de son 20 yılda evlenme oranlarının düşüşe geçtiği ve boşanma oranlarının ise arttığı belirtildi. 2004-2023 yıllarını kapsayan süreçte evlenen çiftlerin sayısının azalırken, boşanan çiftlerin sayısının arttığı görüldü. İstatistiklere göre, 2004 yılında 615 bin 557 çift evlenirken, 2023 yılında bu sayı 565 bin 435'e geriledi. Aynı dönemde boşanma sayısı ise 91 bin 22'den 171 bin 881'e yükseldi.

5 ay önce Güncel

Gümüşhane'de, eski AK Partili Belediye Başkanı Ercan Çimen döneminde halktan toplanan paraların toplu konut projesi için değerlendirilmesi amacıyla Bitcoin'e yatırıldığı ve inşaatın gerçekleştirilmediği ortaya çıktı. MHP'li Başkan Vedat Soner Başer, geçmiş dönemle ilgili özellikle Bitcoin iddialarını ve belediyenin borcunu gördükten sonra Sayıştay denetimi istedi.