• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.850 %0.53
  • ETHERIUM 2.663 %-0.71
25°
5 ay önce Güncel

Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, Türkiye konut piyasasında yaşanan gelişmeleri Bloomberg HT'ye değerlendirirken, 2018 yılındaki krize benzer bir durumun tekrar yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Keten, geliştirici firmaların karşılaştığı finansal zorlukları ve konut projelerinin yarım kalma riskini belirtti.

5 ay önce Güncel

Son yapılan araştırmalar, günde iki bardak vişne suyu içmenin, kalp krizi ve felç riskini önemli ölçüde azaltabileceğini gösterdi. Delaware Üniversitesi'nde yapılan bu çalışma, vişne suyunun kan basıncını ve kötü kolesterol olarak bilinen LDL'yi düşürmede etkili olduğunu ortaya koydu.

5 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduat payını artırmak ve Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduata geçişi teşvik etmek amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranını yükselterek bankalara daha yüksek faiz imkanı sağladı.

5 ay önce Güncel

Türkiye merkezli hızlı teslimat şirketi Getir, Almanya pazarından çekilme kararı aldığını duyurdu. Şirket, 15 Mayıs itibarıyla Almanya'daki faaliyetlerini tamamen durduracak ve bu süreçte yaklaşık 1800 çalışanını işten çıkaracak. Karar, Getir'in yaklaşık bir buçuk yıl önce 1,2 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın aldığı rakibi Gorillas'ı da kapsıyor.

5 ay önce Güncel

Migros ve Odeabank iş birliğiyle başlatılan kampanya ile, tüketicilere 1000 TL değerinde hediye çeki verilecek. Kampanyadan yararlanabilmek için, tüketicilerin Odeabank mobil uygulaması üzerinden belirli bir kodu kullanmaları gerekiyor.

5 ay önce Güncel

CHP'li Gökhan Günaydın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" tweetine atıfta bulunarak CHP'nin diğer siyasi partilerle iletişimde olma ve mücadele etme tutumunu vurguladı.

5 ay önce Güncel

Bağkur sigortalıları için müjdeli haber geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yapılacak olan yeni düzenleme ile Bağkur'da prim günü sayısının 9000'den 7200'e düşürüleceğini açıkladı. Yasa, belirli tarihler arasında sigortalı olan küçük esnafları kapsayacak. Düzenlemenin, özellikle 09.09.1999 ile 30.04.2008 arasında sigorta girişi olan Bağkur'lu vatandaşları etkilemesi bekleniyor.

5 ay önce Güncel

Euro Club Index, Trendyol Süper Lig'in 2023/24 sezonunun son dört haftasına girilirken, şampiyonluk ve düşme hattı hakkında yeni tahminlerde bulundu. Analizlere göre, 102 puanla şampiyon olacak takım belli olurken, küme düşecek takımların durumu da netleşti.

5 ay önce Güncel

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, seçim öncesi verdiği bir sözü yerine geçtirmeye hazırlanıyor. Kurban Bayramı'na özel olarak ihtiyaç sahibi emeklilere 5 bin TL ikramiye dağıtılacağını duyurdu.

5 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakırken, TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranını artırdı.