• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.550 %-0.04
  • ETHERIUM 2.656 %-0.71
21°
5 ay önce Güncel

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 oranında sabit tuttu. Kararı ardından ise Merkez Bankası'ndan gelen açıklamada Türk lirası mevduat payının yükseltilmesi ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata yönelime katkı sağlanması için TL zorunlu karşılıklarda değerlendirilecek faiz oranının artırdığını duyurdu. Peki Merkez Bankası’nın bu açıklamaları sonrası mevduat faizleri nasıl bir yol izleyecek? İşte detaylar..

5 ay önce Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) çatısı altında olan kuruluşu EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle-Şentepe arasında ulaşım hizmeti olarak değerlendirilen teleferik sisteminin Mimarlar Odası'nın 2013'te açmış olduğu dava kapsamında süresiz olarak kapatıldığını açıkladı.

5 ay önce Güncel

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem yaşandı. AFAD ve Kandilli üst üste son dakika analizini duyurdu. Erzincan'dan sonra Bayburt da 3.1'lik deprem olduğu kaydedildi.

5 ay önce Güncel

Resmi Gazete'de paylaşılan karar kapsamında lokanta ve kafelerde satışa sunulan yiyecek ve içeceklerde yüzde 8 olarak değerlendirilen KDV yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV de yüzde 20'ye yükseltildi.

5 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm öğretmenleri kapsayacak kapsamlı bir eğitim programını başlatıyor. Bu program, yeni müfredatın etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak için öğretmenlere yönelik seminerler içerecek.

5 ay önce Güncel

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin ekonomik görünümü hakkında olumlu sinyaller veriyor. Son yapılan değerlendirmelerde, Türkiye'de enflasyonun ciddi bir şekilde düşmesinin beklendiği belirtildi.

5 ay önce Güncel

Elazığ'da bir spor kulübünde görevli olan hentbol antrenörü İ.B., 4 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. İ.B. aynı zamanda bir lisede öğretmenlik yapıyordu.

5 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarını ülke için stratejik bir mesele olarak gördüklerini belirterek, bu alanlarda ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak adına yeni lisans ve ön lisans programlarının açılacağını duyurdu.

5 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'da ABD Başkanı Biden ile gerçekleştireceği görüşmenin ertelendiği açıklandı. Yakın zamanda yeni bir tarih belirleneceği ifade edilirken, ziyaretin ertelenme sebebi de netlik kazandı. Erdoğan'ın mayıs ayında planlanan ABD ziyareti, önemli değişikliklerin Cumhurbaşkanı'nın programında olması nedeniyle ertelendi.

5 ay önce Güncel

Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul eden 'Yeni Anayasa' tartışması, somut adımlarla taçlandırılıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni anayasa metninde ilk dört maddenin değiştirilmeyeceğini belirterek, partisinin güçlendirilmesini istediği alanları kamuoyuyla paylaştı. Bununla birlikte, muhalefetin sıkça eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tanımının tartışmaya açılabileceği yönünde kulislerde söylentiler dolaşmaya başladı.