• DOLAR 34,24 %0.15
  • EURO 37,28 %0.17
  • ALTIN 2.942,72 %0.54
  • BİST100 8.860 %0.00
  • BITCOIN 67.199 %2.44
  • ETHERIUM 2.606 %-0.18
15°
5 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası (İKB) Grubunun, 2024-2026 dönemini hazırlayan Ülke Stratejisi kapsamında Türkiye'deki projelere 6,3 milyar dolarlık finansman sunacağını söyleyerek, "Ekonomi programımız sayesinde Türkiye'ye yönelik dış kaynak akışı güçlü şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

5 ay önce Güncel

İşletmelerin IBAN üzerinden alınan ödemelerle ilgili aldığı cezalar netleşti. Artık ödemeleri IBAN üzerinden alan işletmelere her fiş için 3.400 lira, fatura kesmeyen işletmelere ise her fatura için tutarın yüzde 10'u kadar usulsüzlük cezası uygulanacak.

5 ay önce Güncel

Eğitimde müfredat yeniden düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dün yeni müfredat taslağını kamuoyuna açıkladı. Bir haftalık süre zarfında görüş ve öneriler değerlendirmeye alınırken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yetkililere çağrıda bulundu. Görür, önerilerini tek tek açıklayarak "Bu konular işlediğiniz bir çok konudan çok daha önemli olacaktır ve Türkiye için gerçek bir beka meselesidir" şeklinde konuştu.

5 ay önce Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü her sene olduğu gibi bu yılda işçiler tarafından kutlama yapılacak. Kısa bir süre kalan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde, "1 Mayıs resmi tatil mi", "1 Mayıs'ta okul var mı" soruları merak ediliyor. Peki, 1 Mayıs resmi tatil mi, okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü bankalar açık mı? İşte detaylar..

5 ay önce Güncel

Davayı, Kuşadası’nın zirvesinde rantlarına kılıfı yapanların Gazze’den; üyesini yapıcı eleştirisinden dolayı sendikadan çıkartanların özgürlükten; çalışanını işten atanların da emekten bahsetme hakları yoktur.

5 ay önce Güncel

29 Nisan 2024’de ons altın fiyatı 2333 dolardan, gram altın ise 2438 liradan el değiştiriyor.

5 ay önce Güncel

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım devam ediyor. 8. sınıf öğrencileri, 2024-LGS'ye hazırlıklarını sürdürüyor ve sınav giriş yerlerini öğrenmek için bekliyorlar. Peki, LGS ne zaman yapılacak ve giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte LGS hakkında merak edilenler...

5 ay önce Güncel

Çalışan milyonları ilgilendiriyor. Çalışanların hakkı olan tazminatı alabilmeleri için şartları sağlamalarında iki temel madde yer alıyor. Diğer bir yandan uzman isim kıdem tazminatı hakkında bilinmeyen süre ayrıntısı konusunda vatandaşları uyardı. İşte detaylar..

5 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde yoğun bir mesaiye hazırlanıyor. Erdoğan, Özel ve Bahçeli ile yapacağı görüşmelerin ardından MYK'ya başkanlık edecek ve il başkanlarının oy kaybı raporunu değerlendirecek.

5 ay önce Güncel

Yüksek faiz oranları ve kredi kısıtlamaları, konut ve taşıt kredilerinin kullanımını durma noktasına getirdi. Son verilere göre, taşıt kredilerinde stok azalışı yaşanırken, konut kredileri sınırlı bir artış kaydetti.