• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.574 %0.88
  • ETHERIUM 2.675 %0.68
22°
4 ay önce Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı destek programı olan YADES için 2024 yılı başvurularının başladığını duyurdu. Yaşlı nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanan programla, yaşlıların evde ve gündüz bakım hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacak.

4 ay önce Güncel

Araç sahibi olma hayali kuranlar için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Taşıt kredisi faiz oranları, son 22 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak, potansiyel alıcıları zor bir duruma soktu.

4 ay önce Güncel

Buğdayda hasat dönemine girilirken üreticiler en kısa zamanda fiyatların paylaşılmasını istiyor. Çiftçiler, geçtiğimiz yıl ton başına 8 bin 250 lira olarak paylaşılan buğday fiyatının bu yıl ton başına 15 bin lira olmasını talep ediyor.

4 ay önce Güncel

MHP'nin 100 maddelik anayasa teklifi, partinin Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız tarafından açıklandı. Anayasa tasarısında Cumhuriyetin temel ilkelerine aykırı bir madde bulunmadığını belirten Yıldız, MHP'nin anayasanın ilk 4 maddesi ile 66. maddesinde değişiklik yapılmasına karşı çıkacağını dile getirdi.

4 ay önce Güncel

Uçak bileti tavan ücreti yüzde 30 oranında arttı. Yurt içi uçuşlarda tavan fiyat 3 bin 250 TL'ye çıktı.

4 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası (İKB) Grubunun, 2024-2026 dönemini hazırlayan Ülke Stratejisi kapsamında Türkiye'deki projelere 6,3 milyar dolarlık finansman sunacağını söyleyerek, "Ekonomi programımız sayesinde Türkiye'ye yönelik dış kaynak akışı güçlü şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

4 ay önce Güncel

İşletmelerin IBAN üzerinden alınan ödemelerle ilgili aldığı cezalar netleşti. Artık ödemeleri IBAN üzerinden alan işletmelere her fiş için 3.400 lira, fatura kesmeyen işletmelere ise her fatura için tutarın yüzde 10'u kadar usulsüzlük cezası uygulanacak.

4 ay önce Güncel

Eğitimde müfredat yeniden düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dün yeni müfredat taslağını kamuoyuna açıkladı. Bir haftalık süre zarfında görüş ve öneriler değerlendirmeye alınırken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yetkililere çağrıda bulundu. Görür, önerilerini tek tek açıklayarak "Bu konular işlediğiniz bir çok konudan çok daha önemli olacaktır ve Türkiye için gerçek bir beka meselesidir" şeklinde konuştu.

4 ay önce Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü her sene olduğu gibi bu yılda işçiler tarafından kutlama yapılacak. Kısa bir süre kalan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde, "1 Mayıs resmi tatil mi", "1 Mayıs'ta okul var mı" soruları merak ediliyor. Peki, 1 Mayıs resmi tatil mi, okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü bankalar açık mı? İşte detaylar..

4 ay önce Güncel

Davayı, Kuşadası’nın zirvesinde rantlarına kılıfı yapanların Gazze’den; üyesini yapıcı eleştirisinden dolayı sendikadan çıkartanların özgürlükten; çalışanını işten atanların da emekten bahsetme hakları yoktur.