• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 66.000 %0.99
  • ETHERIUM 2.696 %2.24
21°
4 ay önce Güncel

Bakan Yusuf Tekin, Best FM'de Gazeteci Ersoy Dede'nin sorularını yanıtladı. Yaptığı açıklamalarda, eğitim sistemi ve öğretmen atamalarıyla ilgili önemli konuları ele aldı. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs kutlamalarında Taksim Meydanı'na izin verilmeyeceğini açıklarken, İstanbul'da 40 farklı güzergah belirlendiğini ve terör örgütlerinin Taksim'e gelme çağrılarına karşı önlem alınacağını bildirdi.

4 ay önce Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda elde edilen günlük 4,5 milyon metreküp doğal gaz üretimiyle, Türkiye'nin enerji arz güvenliğine önemli bir katkı sağlanacağını duyurdu. Söz konusu miktarın, ülkedeki 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

4 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri için başvuruların başladığı duyuruldu. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, 2017 yılından bu yana verilen ödüller kapsamında bu yıl da başvurular kabul edilecek.

4 ay önce Güncel

Piyasa katılımcıları, nisan ayında yıllık enflasyonun kritik bir eşiğe ulaşacağını öngörüyor. Bloomberg HT tarafından yapılan ankete göre, piyasa katılımcılarının nisan ayında yıllık enflasyon için en yüksek tahmini yüzde 70,7, en düşük tahmini ise yüzde 68,3 olarak belirlendi.

4 ay önce Güncel

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta gerçekleşen Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı, alışılmışın dışında bir olaya sahne oldu. Maçın sonucu, her iki takım için de oldukça kritikti. Ankaraspor, play-off'u garantilemek için bir puan alması gerekiyordu, Nazilli Belediyespor ise ligde kalmak için aynı sonucu bekliyordu.

4 ay önce Güncel

Son zamanlarda kripto para piyasaları yatırımcıların gözdesi haline geldi. Özellikle Bitcoin'in bu yıl başından itibaren gösterdiği %58'lik artış, yatırımcıların bu dijital varlığa olan ilgisini daha da artırdı. Ancak, son günlerde Bitcoin fiyatlarında gözlenen yatay hareket, yatırımcılar arasında ne zaman sona ereceği ve yükselişe geçeceği konusunda merak uyandırmıştı.

4 ay önce Güncel

31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti'nin oy kaybetme nedenleri merak konusu olmuştu. Asal Araştırma'nın yaptığı geniş çaplı ankette, vatandaşlar partinin neden oy kaybettiğine dair görüşlerini paylaştı. Ankete göre, AK Parti'nin oy kaybetmesinin başlıca sebebi olarak %51.9 ile ekonomik sorunlar gösterildi. Bu sorunlar; yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve ekonomik istikrarsızlık olarak sıralandı.

4 ay önce Güncel

Kayseri Valililiğinden Türkiye’de ilk olan bir proje... Kayseri’de Valilik çatısı altında tüm resmi devlet kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve müteşebis oluşumlar birleşerek gençler için tüm Türkiye’de ilk olan bir projeye imza attılar.

4 ay önce Güncel

İngiltere, teknoloji kullanımında güvenlik standartlarını artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan yeni yasalar, zayıf şifre kullanımını yasaklayarak, akıllı cihazların daha güvenli hale gelmesini sağlamayı hedefliyor.