• DOLAR 34,18 %0.12
  • EURO 38,16 %-0.24
  • ALTIN 2.912,90 %-0.70
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 66.212 %1.37
  • ETHERIUM 2.719 %2.15
25°
4 ay önce Güncel

TÜSİAD, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim müfredatıyla ilgili olarak daha şeffaf ve katılımcı bir süreç talep etti

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin eğitim sistemini güncellemek ve öğrencilerin farklı öğrenme ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek amacıyla yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Kamuoyuna sunulan yeni müfredat taslağında, sınıflarda farklı yeteneklere ve ilgilere sahip öğrencilere yönelik "farklılaştırılmış eğitim" yaklaşımı ön plana çıkıyor. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

Ekonomist Mahfi Eğilmez, katıldığı bir televizyon programında Türk ekonomisi ve döviz kurları üzerine çarpıcı yorumlarda bulundu. Eğilmez, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz politikaları ve yapısal reformların ekonomi üzerindeki etkilerini ele aldı.

4 ay önce Güncel

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşanan olayda, internet üzerinden eve çağrılan bir eskort kadının arkadaşlarıyla iki kardeş arasında çıkan kavga sonucunda bir kişi hayatını kaybetti.

4 ay önce Güncel

Polis Akademisi Başkanlığı, 31. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) fiziki yeterlilik ve ön sağlık kontrolü sınav yerlerini açıkladı. Adaylar, sınav yerlerini ve tarihlerini www.pa.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sorgulayarak öğrenebilirler.

4 ay önce Güncel

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM grup toplantısında geçtiğimiz hafta Ferdi Tayfur'un 'Söyleten Sensin' şarkısıyla kime mesaj verdiğini açıkladı. Bahçeli, şarkıda yer alan 'hainsin diyorsam söyleyen sensin' sözleri hakkında, "Bu mesaj Türkiye'nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır" dedi.

4 ay önce Güncel

Fakülteyi bitirip KPSS'yi kazanmak öğretmen olmak için artık yeterli değil. Adaylar, Milli Eğitim Akademisi'nin 550 saatlik programında da başarılı olurlarsa atanabilecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, programın ayrıntılarını Yeni Şafak'a anlattı.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredat taslağını kamuoyunun görüşüne açtı. Taslak, tarih eğitiminde önemli değişiklikler öngörüyor. Buna göre, tarih derslerinde sadece bilgi aktarımı değil, tarihsel düşünme becerilerine odaklanılacak.

4 ay önce Güncel

Antalya'nın tanınmış otellerinden biri olan Limak Lara Deluxe Hotel'e, 'milliyet farkı ücreti' adı altında ekstra ücret alması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ceza kesildi. Bakanlık, otelin müşterilerinden alınan bu ekstra ücretin yanıltıcı olduğunu tespit ederek ciddi bir cezai işlem uyguladı.

4 ay önce Güncel

Kocaeli'deki bir özel kolejde akran zorbalığına maruz kalan bir grup öğrenci, 25 Nisan'da korkunç bir saldırıya uğradı. Bu olayda 7 kişilik bir grup, sık sık darp ettiği öğrencilerden birini hastaneye kaldırdı. Mağdur öğrencinin aldığı darbeler sonucu ciğerinin sönme noktasına geldiği bildirildi.