• DOLAR 34,17 %0.06
  • EURO 38,24 %-0.03
  • ALTIN 2.923,16 %-0.35
  • BİST100 9.724 %-1.07
  • BITCOIN 65.650 %1.66
  • ETHERIUM 2.683 %1.82
28°
4 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mart ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirerek şu açıklamalarda bulundu: "Programımız çalışıyor. Yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme eğilimi sekiz aydır kesintisiz devam ediyor. Martta yıllık dış ticaret açığı önceki yılın aynı ayına göre 26 milyar dolar iyileşerek 92 milyar dolara geriledi. 2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık mal ihracatı 257,6 milyar dolara, turizm gelirleri ise 56,3 milyar dolara ulaştı."

4 ay önce Güncel

Van'ın Çaldıran ilçesinde görevli genç öğretmen, evinde ölü bulundu.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "İstanbul'da gösteri, yürüyüş, miting alanları bellidir. Gerekli izin ve tedbirler alındığı sürece herkes barışçıl protestosunu yapabilir. Taksim miting yeri değildir." dedi.

4 ay önce Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı, makam hizmetlerinde kullanılan araçlarla ilgili basında çıkan haberlere açıklık getirdi. Başkanlık, 2010 model aracın sıklıkla arızalandığını ve yerine TOGG marka aracın kullanıldığını belirtti. Ayrıca, haberlere konu olan aracın, başkanlığın yoğun şehir dışı programları nedeniyle kiralandığını ifade etti.

4 ay önce Güncel

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Murat Kurum'un adı, tekrar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olması için geçiyor. AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin gerisinde kalmasının ardından, siyasi kulislerde yapılacak revizyonlar konuşuluyor.

4 ay önce Güncel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredatın erişime açıldığını duyurdu. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından belirlenen taslak müfredatların bugünden itibaren 'http://tuk.saglik.gov.tr' adresinden erişilebilir olduğunu belirtti. Paylaşımında, öneri ve itirazların 6 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında online başvuru formu üzerinden alınacağını da bildirdi.

4 ay önce Güncel

Ankara'da ekmeğe yılın ikinci zammı geldi ve 200 gram ekmek 10 TL oldu. BELTAŞ A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz, "Allah yardımcınız olsun" diyerek paylaştı. Ankara'da seçim sonrasında ertelenen ekmek zammı artık uygulanmaya başlıyor. Bundan sonra kentte 200 gram ekmek, 10 lira karşılığında satılacak.

4 ay önce Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Menekşe Sahil Parkı'nda yaşanan trajik olay sonucu 5 yaşındaki Edanur Gezer'in hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı.

4 ay önce Güncel

Temmuz ayı yaklaşırken, emekli maaşlarındaki artış oranı büyük bir merak konusu haline geldi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı Nisan ayı enflasyon rakamları, emekli maaşlarının ne kadar artırılacağını belirleyecek kritik bir veri olarak öne çıkıyor. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranını sabırsızlıkla bekliyor.

4 ay önce Güncel

Acun Ilıcalı, İngiltere'nin Championship ekibi Hull City'nin sahibi olarak Slovenya'nın Maribor kulübünü satın alma kararı aldı.