• DOLAR 34,19 %0.15
  • EURO 38,20 %-0.14
  • ALTIN 2.907,11 %-0.90
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.501 %0.14
  • ETHERIUM 2.697 %1.97
23°
4 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisanda tüketici fiyatları bazında fiyat artışı ve düşüşü yaşanan sektörleri açıkladı. Verilere göre, en fazla fiyat artışı yüzde 34,24 ile kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında yaşandı.

4 ay önce Güncel

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Nisan ayına ilişkin TÜİK verileriyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kahveci, enflasyonun artış göstermesiyle alım gücünün azaldığını belirterek, kamu çalışanlarının ve emeklilerin refahlarını artırmak için refah payı verilmesi gerektiğini vurguladı.

4 ay önce Güncel

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, son zamanlarda gündemi meşgul eden konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. CNN ekranlarında gerçekleşen bu açıklamalarda, terörle mücadele, NATO ve Avrupa ile ilişkiler, ABD'nin PKK'ya verdiği destek gibi konular ele alındı.

4 ay önce Güncel

Brent petrol fiyatlarında ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Motorin, benzin ve otogaz fiyatlarında da oynaklık devam ediyor. Otogaza indirim gelirken benzin ve motorine zam geliyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

4 ay önce Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, mayıs 2024 celbi askerlik yerleri belirlendi. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri, online sistem üzerinden ilan edildi. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

2024 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen dışındaki personeli için il içi yer değişikliği duyurusu yapıldı.

4 ay önce Güncel

Ankara'nın Sincan ilçesinde meydana gelen olayda, S.K. (34) isimli şahıs, sokakta Edanur K. (28) ile tartıştı. Tartışma sonucunda S.K., Edanur K.'ya bıçakla saldırarak boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.

4 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte kira artışlarını etkileyen 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları da netleşti. Mayıs ayı için iş yeri kiraları için zam oranı da belirlendi. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

2024 yılının Ocak ayında yapılan toplu sözleşme kapsamında kamu personeline verilen yüzde 15'lik zam, Nisan ayı sonu itibarıyla eridi. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarındaki toplam enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Bu durumda memurlar için yüzde 3,2 enflasyon farkı oluştu.

4 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu. Bu verilere göre, iş yerlerinde ve konutlarda uygulanacak tavan zam oranı belirlendi.