• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.800 %1.94
  • ETHERIUM 2.695 %2.46
20°
4 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 25 Nisan 2024 tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özetini yayınladı.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yapılan açıklamalarda Erdoğan, iktidar ve ana muhalefet arasındaki olumlu gelişmeyi vurgulayarak, "Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum" dedi.

4 ay önce Güncel

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi ve eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, TÜFE ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi gösteren bir grafik paylaşarak önümüzdeki aylarda ciddi bir elektrik fiyatı artışının beklendiğini belirtti.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yaşadığı kayıplar sonrasında partililere yönelik sert bir çıkış yaptı. Partisinin içinde seçim yenilgisinin sorumluluğunu üstlenmek istemeyenlere göndermede bulunan Erdoğan, "Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

4 ay önce Güncel

KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri, özel servislerini kullanmak istedikleri sırada minibüs sürücülerinin saldırısına uğradı; yaşananlar polis soruşturmasıyla sonuçlandı.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanlığı, 2024 yılı için serbest memur atama sayılarını ve istisna atamaları belirleyerek kamu kurumlarına duyurdu.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP'nin atanamayan öğretmenler, yeni müfredat ve eğitimdeki diğer sorunlara tepki göstermek için düzenlediği yürüyüşü ve basın açıklamasını değerlendirdi. Bakan Tekin, bu olayı medyadan öğrendiğini ve eğer ellerinde programlarla ilgili hazır raporlar varsa bunları teslim almalarını istediğini belirtti. Tekin, CHP'li vekillerin eylemine ev sahipliği yapamadıkları için özür diledi ve kamuoyuna popülist mesaj vermek yerine raporlarını sunmalarını istedi.

4 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayı toplantısında politika faizini beklentilerin aksine 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye yükselmişti ve sıkı para politikası duruşunu enflasyonun düşüşüne kadar sürdüreceğini açıklamıştı.

4 ay önce Güncel

ÖSYM'nin 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için soru kitapçıklarının basım ve paketleme süreçleri başladı.

4 ay önce Güncel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği tarihi buluşmada, siyasi gerilimleri yumuşatma amacı güden karşılıklı hediyeler dikkat çekti. Özel, bu özel görüşmede Erdoğan'a sınırlı sayıda üretilmiş ve değeriyle öne çıkan "Cumhuriyet Ateşi" isimli bir obje takdim etti.