• DOLAR 34,29 %0.35
  • EURO 37,51 %-0.06
  • ALTIN 2.928,70 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 62.850 %3.89
  • ETHERIUM 2.463 %3.97
21°
5 ay önce Güncel

Wifi sinyali evlerimizde internet bağlantısının temelini oluştururken, beklenmedik nesnelerin bu sinyali etkileyebileceği pek akla gelmez. Ancak son araştırmalar, internet bağlantısının yavaşlamasında rol oynayan bir eşyanın göz ardı edildiğini ortaya koydu. İşte detaylar...

5 ay önce Güncel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'daki bir ziyaret sırasında 9. Yargı Paketi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu paketin içerisinde casusluk suçlarına ve infaz sistemine yönelik yeni düzenlemelerin bulunduğunu ifade etti.

5 ay önce Güncel

İçişleri Bakanlığı, son 10 ay içinde organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında önemli bir başarı elde ettiğini duyurdu. Bu dönemde, 15'i uluslararası, 40'ı ulusal, 78'i bölgesel ve 336'sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi.

5 ay önce Güncel

En düşük emekli maaşı konusunda merak edilenler netlik kazanmaya başlıyor. Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, emeklilerin zam miktarı belirlenecek. Ancak şimdiden 2 senaryo üzerinde duruluyor. İşte detaylar...

5 ay önce Güncel

Türkiye'nin eğitim alanındaki önde gelen kurumları arasında yer alan liselerin sıralaması sonuçlandı ve İstanbul Erkek Lisesi bir kez daha zirveye oturdu. Köklü tarihine ve eğitim kalitesine olan bağlılığıyla tanınan bu okul, yüzdelik dilimde üstün başarısını bir kez daha kanıtladı.

5 ay önce Güncel

Son haftalarda et fiyatlarında yaşanan zamlar, vatandaşların bütçelerini zorlarken, sektördeki dalgalanma endişeleri artırmaya devam ediyor. Özellikle tavuk etinde son 5 ayda yaşanan yüzde 200'lük zammın ardından, Ticaret Bakanlığı'nın kanatlı et ihracatını sınırlama kararı alması, sektördeki dengesizliği daha da belirgin hale getirdi.

5 ay önce Güncel

Ev sahibi olmak isteyenler için konut kredisi faiz oranları ve ödeme detayları, Mayıs 2024 itibarıyla yeniden güncellendi. Bankaların sunduğu farklı konut kredi seçenekleri, vatandaşların dikkatini çekiyor. İşte bankaların kredi faiz oranları....

5 ay önce Güncel

Zonguldak'ta bir ortaokul öğrencisi, ekmeklerin küflenmesini geciktirecek doğal bir katkı maddesi geliştirdi. Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören 6. sınıf öğrencisi Ayşe Eslem Yangın, kimya öğretmeni Burcu Atabey Özdemir danışmanlığında bitki özlerinin besinler üzerindeki etkisini araştırdı.

5 ay önce Güncel

Tesla'nın Cybertruck modeli, şu anda sadece ABD'de satışta olmasına rağmen, şirketin Avrupa ve Türkiye pazarlarında da yer almayı hedeflediği spekülasyonları gündemde.

5 ay önce Güncel

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, beyaz et ihracatına getirilen kısıtlamaların sektöre zarar vereceğini belirterek, doğru politikaların uygulanması ve tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.