• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.850 %0.53
  • ETHERIUM 2.659 %-0.66
25°
4 ay önce Güncel

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasına dair önemli bir uyarıda bulundu. Piyasalarda yaşanan son gelişmelerin ardından altının yeni haftada kısmi toparlanma yaşadığını belirten Memiş, ons altının 2300 dolar seviyesinde tutunurken, gram altın fiyatının da 2400 TL üzerinde seyrettiğini ifade etti.

4 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayına dair finansal yatırım araçlarının performansını açıkladı.

4 ay önce Güncel

Türkiye'deki mevduat faiz oranlarındaki son değişiklikler, finans dünyasında geniş yankı uyandırdı. Özellikle son birkaç hafta içinde yüzde 68,9 seviyesine çıkan 1-3 aylık mevduat faiz oranlarının, yüzde 68,1'e gerilemesi dikkatleri çekti. Peki bu düşüşün arkasındaki sebepler neler? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, yaşanan bu gelişmenin altında yatan nedenleri açıkladı.

4 ay önce Güncel

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partiden ayrılan isimlere geri dön çağrısında bulunurken, yeni anayasa tartışmalarını sert bir dille reddederek kapıları kapattı. İlk grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, partisinin duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

4 ay önce Güncel

Dünya çapında yaygın olarak kullanılan Covid-19 aşılarından biri olan AstraZeneca, nadir fakat tehlikeli yan etkileri nedeniyle tüm aşılarını geri çekme kararı aldı.

4 ay önce Güncel

Bitcoin, olumsuz veriler ve spot ETFlerdeki çıkışlarla değer kaybını sürdürürken, 64.000 dolar seviyesinin altına inmesi, 60.800 dolar desteğine geri çekilme riskini artırıyor.

4 ay önce Güncel

Resmi Gazete'nin 8 Mayıs tarihli sayısında, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Yönetmeliği yayımlandı.

4 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek ve mevcut sterilizasyon araçlarının çeşitliliğini artırmak adına önemli bir adım attı.

4 ay önce Güncel

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Türkiye genelinde yeni kurulan 19 "Çok Disiplinli Tsunami Erken Uyarı" istasyonuyla birlikte toplam istasyon sayısını 48'e çıkararak, deprem sonrası tsunami riskini 4-5 dakikaya indirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

4 ay önce Güncel

Ünlü şarkıcı Kalben Sağdıç, İstanbul'da Narkotik Şube operasyonu sırasında gözaltına alındı.