• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.950 %0.69
  • ETHERIUM 2.660 %-0.37
23°
4 ay önce Güncel

Türkiye genelinde sıcaklıklar düşüyor, bu hafta sonu sağanak yağışlar etkili olacak

4 ay önce Güncel

2024 ALES/1 sonuçları, uzun bir bekleyişin ardından bugün resmi olarak açıklandı, adaylar sonuçları ÖSYM'nin web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilirler.

4 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu tek haneye düşürme çalışmalarını adım adım açıkladı. Şimşek, X platformundan yaptığı paylaşımda, fiyat istikrarının gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı için önemli olduğunu vurguladı.

4 ay önce Güncel

Burdur'da bir ilkokulda yaşanan talihsiz bir olay, AFAD ekiplerinin başarılı müdahalesiyle son buldu. Halıcılar köyünde eğitim gören 6'ncı sınıf öğrencisi E.T., öğle arasında oyun oynarken parmağını sınıftaki akıllı tahtanın metal kısmına sıkıştırdı.

4 ay önce Güncel

Bu hafta altın piyasaları, yatırımcıların ve piyasa katılımcılarının ABD Merkez Bankası (FED)’nin olası faiz kararlarına odaklanmasıyla hareketli bir başlangıç yaptı. Ekonomist Doç. Dr. Cüneyt Dirican, altındaki mevcut duraksama ve düşüşlerin altında yatan nedenleri ve beklenen ekonomik dinamikleri değerlendirdi.

4 ay önce Güncel

Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdürü Hakan Aran, katıldığı bir etkinlikte ekonomi politikası ve bankacılık üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Aran, bankacılık sektörünün kâr anlamında zorlu bir dönemden geçtiğini belirtirken, Türkiye'nin para birimi olan Türk Lirası'ndaki riskleri görmediği için yabancı para kredi verebildiklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı önlemlerin, döviz kurlarını istikrarlı tutacağına inandığını söyledi.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, öncelikle İstanbul'da bir lisede meydana gelen öğrenci-öğretmen ilişkisi kaynaklı şiddet olayını kınayarak baş sağlığı diledi. Şiddetin önlenmesi için toplumsal bir mücadele gerektiğini vurguladı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmene yönelik şiddetin cezalandırılmasıyla ilgili hukuki tedbirlerin alındığını belirtti.

4 ay önce Güncel

AK Parti, Özgür Özel'in ekonomik ve sosyal taleplerini değerlendirecek.

4 ay önce Güncel

İzmit'te bulunan bir plastik parça üretim fabrikasında yaşanan korkunç bir olayda fabrika sahibi Necmi Şahin, yeni alınan pres makinesinin kurulumu sırasında feci şekilde hayatını kaybetti. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik şiddetle mücadele için hukuki adımların atıldığını duyurdu.