• DOLAR 34,18 %0.04
  • EURO 38,29 %0.30
  • ALTIN 2.899,46 %-0.71
  • BİST100 9.667 %-1.13
  • BITCOIN 64.205 %-1.98
  • ETHERIUM 2.619 %-1.11
15°
4 ay önce Güncel

Yeni mülakat sistemine yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, öğretmen atamalarındaki sisteme de tepki gösterdi "Bir öğrenci, mezun olduğunda öğretmen olarak atanmayacağını bilerek okuyacak. Bu sistem böyle gitmez. Sil baştan yeniden ele almalıyız." ifadelerini kullandı.

4 ay önce Güncel

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında geçerli olacak azami prim artışını yüzde 3,25 olduğunu duyurdu.

4 ay önce Güncel

Zam yağmuru devam ediyor. Bolu'da özel halk otobüslerindeki bilet fiyatlarında düzenleme yapıldı. Yeni tarifeyle beraber zam yüzde 63 oranında gerçekleşti. Son fiyatlar değerlendirildiğinde tam bilet 15 liradan 25 liraya çıkarıldı, öğrenci bileti ise 18 lira oldu.

4 ay önce Güncel

Meteoroloji güncel hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre İstanbul, Edirne, Antalya, Muğla, Çanakkale, İzmir dahil 13 kent için sarı kodlu uyarı verildi. İşte detaylar..

4 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 'Enflasyon Raporu 2024-II' sunumunun ardından yapılan soru-cevap bölümünde kredi kartı faizleriyle ilgili bir soruya yanıt verdi. Karahan, şu anda ek bir önlem alınmasına gerek olmadığını düşündüğünü belirtti.

4 ay önce Güncel

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, eşini darp eden damat tarafından saldırıya uğrayan kız kardeşlerini kurtarmak için eve giden iki ağabey, damat tarafından vurularak öldürüldü. Damadın, hastaneye götürürken aracının yakıtının bitmesi üzerine sokak ortasında bırakıp kaçtığı bildirilen iki kayınbirader hayatını kaybetti. Olayın ardından üç kişi gözaltına alındı.

4 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Gücü Ödül" törenine yazılı bir mesaj gönderdi. Mesajında, enflasyonun özellikle yıl ortasından itibaren düşüş eğilimine gireceğine olan inancını vurguladı. Başkan Erdoğan, "Hayat pahalığıyla mücadelemizi bir tarafta denetimlerle, diğer tarafta ise tedbirler ve düzenlemelerle çift kulvarlı bir şekilde yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

4 ay önce Güncel

Erzincan'da düzenlenen "Hafız Kal" yarışmasının Türkiye finalinde, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birinci oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılında düzenlenen yarışma, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmayan ve çalışmamış olan vatandaşlara yönelikti. Yarışma, 30 cüz, 15 cüz ve 5 cüz olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve 30 yaşın üzerinde olma şartının arandığı yarışmada, hafızlık belgesi gerekmeyen bir yapı benimsendi.

4 ay önce Güncel

Erzurum'da, Aziziye ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan özel bir lisenin bahçesinde çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada, 16 yaşındaki E.G. ve H.D. bıçakla yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

4 ay önce Güncel

İstanbul Ticaret Odası'nın Mayıs ayı meclis toplantısında, İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifeleri yeniden düzenlenerek, 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 artırılarak 10 TL'ye çıkarıldı.