• DOLAR 34,16 %-0.12
  • EURO 37,83 %-0.07
  • ALTIN 2.920,72 %-0.10
  • BİST100 8.898 %-1.27
  • BITCOIN 60.660 %-0.57
  • ETHERIUM 2.342 %-2.55
19°
4 ay önce Güncel

Kamuda Tasarruf Paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve bu kapsamda TOGG marka elektrikli araçların satın alınabilmesi için önemli bir karar alındı. Diğer araçların alımına ise yasak getirildi. Bu yeni düzenlemeye göre, aile hekimleri kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarını yazabilecekler. Ancak, genelgeyle belirtilen makam ve hizmetler dışında, yabancı menşeli taşıtların kullanımı kısıtlanacak ve yüzde 40 yerli katkı payı şartı aranacak.

4 ay önce Güncel

Sağlık alanındaki açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, 7 bin yıllık doğal bir ilaç olarak tavsiye ettiği ev sirkesinin faydalarını anlattı. Ünlü profesör, bu doğal ilacın hem sağlık hem de temizlikte etkili olduğunu belirtti.

4 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilaç raporlarıyla ilgili önemli bir karar açıkladı. Artık aile hekimlerinin reçete edebileceği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme hazırlandığını duyurdu. Bu kapsamda, kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının aile hekimleri tarafından yazılabileceği belirtildi.

4 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomi programını değerlendirirken enflasyon konusuna da değindi. Şimşek, programın olumlu etkilerinin enflasyon beklentilerine yansıdığını belirtti ve yıl sonu enflasyon beklentisindeki gerilemenin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, 12 ay sonrası enflasyon beklentisinin ekim ayına kıyasla azalarak yüzde 33,2'ye indiğini belirtti. Bu iyileşmenin enflasyon ataletini kırma ve kalıcı fiyat istikrarını sağlama açısından önemli olduğunu vurguladı.

4 ay önce Güncel

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), hizmetli, güvenlik görevlisi ve şoför kadrolarına personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak.

4 ay önce Güncel

Son ankete göre, piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon ve dolar/TL beklentilerinde düşüş yaşandı. Enflasyon beklentisi yüzde 33'e gerilerken, yıl sonu dolar/TL kur tahmini ise 38,78 TL seviyesine indi. Öte yandan, faiz oranları ve GSYH büyüme beklentilerinde değişiklik olmadı.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin Haziran dönemi seminer çalışmalarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mayıs ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Ankette yıl sonu enflasyon ve dolar tahminlerinde düşüş gözlendi.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatili sürecinde öğrencilere destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) düzenleyecek. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul öğrencileri için yaz tatilinde ücretsiz beceri atölyeleri düzenleyecek. İşte detaylar...