• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.820 %0.05
  • ETHERIUM 2.650 %-1.22
30°
3 ay önce Güncel

Bolu'nun Semerkant Mahallesi Akıncı Sokak'ta meydana gelen olayda, yabancı uyruklu H.M., karısının kendisini aldattığını düşünerek evi bastı. Eve girdiğinde karısının yanında başka bir adam gören H.M. çılgına döndü ve olay kontrolden çıktı.

3 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın gerçekleştirilmesi beklenen Kabine Toplantısı'nda birçok önemli konunun ele alınması bekleniyor. Gündemde 9'uncu Yargı Paketi, Kurban Bayramı tatili ve emekli ikramiyesi gibi konular yer alacak.

3 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, mezuniyet balolarının yasaklanmadığını belirtirken, Öğretmenlik Meslek Kanunu sürecinin tamamlandığını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyonlara havale edileceğini söyledi.

3 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, enflasyon Mayıs ayında da artış gösterdi. Geçtiğimiz ay mal ve hizmet fiyatları ortalama %3,37 oranında artarken, yıllık enflasyon %75,45 seviyesine ulaştı. Yılın başından bu yana enflasyon toplamda %22,72 oranında yükselmiş durumda.

3 ay önce Güncel

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte yurt genelinde hava sıcaklıkları hızla yükseliyor. Bu hafta cuma gününe kadar sıcak hava dalgası etkisini sürdürecek. Cuma gününden itibaren ise sert esecek rüzgarlar serinlik getirecek.

3 ay önce Güncel

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı.

3 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müfredat güncellemeleri çerçevesinde yeni bir karar aldı. Yasa teklifi onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanan yeni müfredat, akademisyenler ve alan uzmanları tarafından öğretmenlere sunulmaya başlandı. Bu sürecin bir parçası olarak artık okul müdürleri de eğitimden geçirilecek.

3 ay önce Güncel

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Kurban Bayramı tatili süresi, bugün yapılacak Bakanlar Toplantısı'nda netlik kazanacak. Tatilin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı konusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilecek toplantıda ele alınacak.

3 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenaze törenine katıldı. Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra birçok önemli isim de katılım gösterdi.

3 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre, swap hariç net rezervlerinde kayda değer bir artış yaşandı. 29 Mart 2024 tarihinden itibaren başlayan süreçte, 66,5 milyar dolarlık bir iyileşmeyle, 31 Mayıs Cuma günü itibarıyla rezervler pozitif bir değere ulaşarak 1,5 milyar dolara çıktı.