• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.550 %0.07
  • ETHERIUM 2.637 %-1.32
26°
3 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeme tarihlerini açıkladı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emekli vatandaşların bayram ikramiyesi ödemelerinin 10-14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

3 ay önce Güncel

İstanbul Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi'nde bugün trajik bir olay yaşandı. Zekeriya Tokur isimli şahıs, ceza davasında tutuklanacağını öğrendikten sonra adliyenin 6'ncı katından atlayarak intihar etti.

3 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.

3 ay önce Güncel

Ankara'da 15 yaşındaki lise öğrencisi N.E.'nin, Erik Dalı şarkısı açıp video çektiği için din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve okul idaresi tarafından baskı gördüğü ve intihar ettiği iddia edildi. Aile şikayetçi oldu, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri soruşturma başlattı.

3 ay önce Güncel

Öğretmen Olmanın Şartları Değişiyor... Milli Eğitim Akademisinde Yeni Değerlendirme Ölçütleri Belirlendi

3 ay önce Güncel

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nin 25-26 Mayıs'ta yapılan dönem sonu sınavı sonuçları açıklandı.

3 ay önce Güncel

Bireysel emeklilik birikimlerinin banka kredileri için teminat olarak gösterilmesi uygulaması 3 Haziran'da başladı. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yapılan düzenleme ile birikimler, bankalardan kredi kullanımında teminat olarak kullanılabilecek.

3 ay önce Güncel

Türk lirası, reel efektif döviz kuru endeksi (REER) açısından son üç yılın zirvesine ulaştı. Mayıs 2024'te TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) bazında 1,65 puan artarak 61,46 seviyesine yükseldi.

3 ay önce Güncel

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen heyelan sonrasında, toprak altında kalan işçilerden birinin daha naaşına ulaşıldı.

3 ay önce Güncel

Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başvurusu üzerine, üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. AYM, bu düzenlemenin kanun hükmünde kararname (KHK) ile yapılamayacağını belirtti ve yeni bir düzenleme için Meclis’e bir yıl süre tanıdı. Kararın gerekçesinde, YÖK'ün rektör atama sürecindeki rolünün kaldırılması ve atanma şartlarının değiştirilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğu vurgulandı.