• DOLAR 34,18 %0.09
  • EURO 38,21 %-0.17
  • ALTIN 2.914,39 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.950 %1.95
  • ETHERIUM 2.684 %1.99
21°
3 ay önce Güncel

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek isteyenler için ödenmesi gerekli olan Schengen vizesi ücretlerinde yüzde 12 oranında zam geleceği belirtiliyor. Bu zam ile beraber yetişkinler için temel ücret 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya çıkmış olacak.

3 ay önce Güncel

Kamu işçilerine yapılacak olan ek ödemelerin tarihleri belli oldu. 2024 yılına ilişkin ikramiye ödemelerinin ilk yarısı 14 Haziran'da, ikinci yarısı ise 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

3 ay önce Güncel

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'i "çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren" ülkeler listesine dahil etti. Bu karar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan tarafından sert tepkilerle karşılandı.

3 ay önce Güncel

BİM, yaz sezonuna özel olarak 14 Haziran'da geçerli olacak indirimli ürünlerini duyurdu. Müşterilerine büyük fırsatlar sunan BİM, birçok elektronik üründe dikkat çekici indirimler yaptı. İşte detaylar...

3 ay önce Güncel

Mayıs ayı verilerine göre, dünya çapında gıda fiyatları yüzde 3,4 oranında düşüş sergiledi. Ülkemizin gıda enflasyonu yüzde 69,9 olarak paylaşıldı. İki veri arasında 73 puandan fazla bir makas olduğu değerlendirildi. Dünyada fiyatlar aşağı bir seyir izlerken biz de neden yükseliyor? İşte detaylar...

3 ay önce Güncel

Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler ücretsiz olacak. Ancak bu karar, yap-işlet-devret projelerini kapsamıyor.

3 ay önce Güncel

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonuna geçiş yapıldı. Her kızın hayallerinden biri olan gelinlik, artık maliyetli olacak. Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası dikkat çeken bir karar aldı. Bundan sonraki süreçte gelinlik denemek isteyenlerden ücret talep edilecek.

3 ay önce Güncel

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, daha önce Cumhuriyetin 100. yılı hatırasına basılan 5 lira değerindeki madeni paralar tedavüle çıkarıldı. Toplam değeri 100 milyon lira olan paralar, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından bir defaya mahsus olarak basıldı.

3 ay önce Güncel

Aydın'ın İncirliova ilçesinde jandarma ekiplerinin bir çiftliğe düzenlediği baskında kesilmiş ve paketlenmiş halde bulunan bir ton yaban domuzu eti, bölgede infial yarattı. Köylülerin yaban domuzu avlayıp satarak geçimlerini sürdürdüğü iddiası gündeme otururken, denetimler sıkılaştırıldı.

3 ay önce Güncel

Bu hafta finansal piyasalarda çeşitli yatırım araçlarının performansları değişiklik gösterdi. İşte öne çıkan yatırım araçlarının haftalık performansları...