• DOLAR 34,17 %0.09
  • EURO 38,23 %-0.04
  • ALTIN 2.928,78 %-0.16
  • BİST100 9.729 %-1.02
  • BITCOIN 65.799 %2.17
  • ETHERIUM 2.657 %1.22
28°
3 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. TYT, AYT ve YDT oturumlarının tamamlanmasının ardından adaylar, sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. İşte detaylar...

3 ay önce Güncel

Üniversiteye giriş hayali kuran milyonlarca aday için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu bugün Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen ve 3 milyondan fazla adayın katıldığı bu önemli sınav sürecinde, adaylar TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak ve sonuçlar nasıl öğrenilecek?

3 ay önce Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraklerinde çalışan 130 binden fazla personelin kişisel verileri çalındı. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ekipleri, İBB Akademi sisteminde meydana gelen veri sızıntısını tespit etti. Pandemi döneminde İSMEK'in uzaktan eğitim programlarının da yapıldığı uzem.ibb.gov.tr/ibbakademi uzantısı dahil tüm sistemler erişime kapatıldı.

3 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut sektörüne yönelik yeni vergi düzenlemeleri üzerinde çalışıyor. Türkiye Gazetesi'nden Necmi Çiçekçi'nin haberine göre, Ankara'da konut sektörüne yönelik önemli değişiklikler planlanıyor. Bu değişiklikler arasında emlak vergisi ve tapu harçlarının bölgesel rayiç bedel üzerinden tahsil edilmesi ve boş konutlardan vergi alınması yer alıyor.

3 ay önce Güncel

Üniversite hayali kuran milyonlarca aday için büyük önem taşıyan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu devam ediyor. Dün yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başlayan sınav serüveni, bugün Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ile devam edecek.

3 ay önce Güncel

AK Parti, yeni Torba Kanun çalışmalarına hız verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Hedefimiz vergide adaleti sağlamak" diyerek, torbada neler olduğuna dair ilk ipuçlarını verdi. Bu kapsamda, vergiden enerjiye kadar birçok yeni düzenleme torba kanuna dahil edilecek.

3 ay önce Güncel

Adalet Bakanlığı, 9. yargı paketi çalışmalarını tamamlamak üzere. Kısa süre içinde Meclis gündemine gelmesi beklenen paket, birçok alanda önemli değişiklikler içeriyor. Boşanma davalarından hakimlik mülakatlarına kadar pek çok konuda yenilikler öngörülüyor.

3 ay önce Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan'a ait gayrimenkul, inşaat ve otomotiv sektörlerinde hizmet veren iş yerinin yeni binasının açılış törenine katıldı. Etimesgut ilçesi Bağlıca Mahallesi'nde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

3 ay önce Güncel

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği operasyonda 210 Filistinlinin hayatını kaybetmesine rağmen, 4 İsrailli esirin kurtarılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

3 ay önce Güncel

Ampute Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya'yı 3-0 mağlup ederek üst üste üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı. Fransa'nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlenen turnuvada Ay-yıldızlılar, 2017 ve 2021'in ardından bir kez daha kupayı kaldırdı.