• DOLAR 33,90 %0.03
  • EURO 37,64 %-0.04
  • ALTIN 2.814,30 %0.95
  • BİST100 %
  • BITCOIN 59.988 %-0.02
  • ETHERIUM 2.415 %-0.37
25°
2 ay önce Güncel

İngiltere merkezli Imperial College London'da yürütülen bir araştırma, bazı kişilerin COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsüne maruz kalmalarına rağmen hastalanmadıklarını ortaya koydu. Bilim insanları, bu kişilerin benzersiz bağışıklık tepkileri sayesinde hastalıktan korunduklarını belirledi.

2 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) swap hariç net rezervleri, 14 Haziran haftası itibarıyla 11,4 milyar dolara yükseldi. Bloomberg HT'nin TCMB bilanço verileri üzerinden yaptığı hesaplamalara göre, swap hariç net rezervler bu dönemde 5,4 milyar dolar artış gösterdi.

2 ay önce Güncel

Akaryakıt fiyatlarına yapılması planlanan zamlar, idari tatil nedeniyle ertelenmişti. Benzine 1 lira 81 kuruş, motorine ise 1 lira 79 kuruş zam yapılması bekleniyor. Bu zamların 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayan gece yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

2 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yeni bir vergi paketi hazırlıyor. AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgilere göre, vergi incelemeleri ve saha denetimleri devam ederken, yeni düzenlemelerle bu mücadelenin yasal zemini güçlendirilecek.

2 ay önce Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 Hac Organizasyonu adı altında fetva hizmetlerinde haccın yapılması, irşatta haccın kişilerde yaşatmış olduğu etkiler üzerinde durularak, manevi destek hizmetini ise bu sene ilk kez uygulamaya alındığı belirtildi.

2 ay önce Güncel

AFAD yaptığı paylaşımında, Akdeniz'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

2 ay önce Güncel

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Azalan doğum oranlarına tedbir alacağız” ifadelerini kullanması sonrası, doğum yapan kadınlar için yeni bir sosyal destek olacağını vurguladı.

2 ay önce Güncel

Aşırı sıcaklar ve Ukrayna'da çekirdek stoklarının 1 milyon tonun gerisinde kalmasıyla, fiyatlar etkilendi. Ham yağ fiyatı son 1 ay içinde yaklaşık %20 oranında yükseliş kaydederek, tonu 870 dolardan 1030 dolara ulaştı. Uluslararası piyasada yükselişe geçen bu ham ayçicek yağı fiyatının ülkemizde etiketlere yansıyacağı değerlendiriliyor.

2 ay önce Güncel

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanda meydana gelen yangın evlere kadar indi. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Koca yangın hakkında bilgilendirme yaptı. Bakan Koca, yangından dolayı 5 kişinin yaşamını yitirdiğini 10’u ağır 44 kişinin ise yangından etkilendiğini duyurdu.

2 ay önce Güncel

29 Mayıs tarihinde Resmi Gazete'de yer verilen Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da kritik düzenlemelere gidilerek, soruşturma aşamasının ortalamada 3 – 4 ay daha kısa sürelerde sonuçlandırılması sağlandı.