• DOLAR 33,89 %-0.30
  • EURO 37,66 %0.49
  • ALTIN 2.787,86 %1.57
  • BİST100 9.521 %1.08
  • BITCOIN 58.225 %0.86
  • ETHERIUM 2.347 %0.24
22°
2 ay önce Güncel

Danimarka, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında çiftlik hayvanlarının metan gazı salınımını azaltmak amacıyla çiftçilerden vergi almayı planlıyor. 2030 yılından itibaren uygulanacak vergiyle ilgili olarak Danimarka Vergilendirme Bakanı Jeppe Bruus, hükümetin, çiftçiler, endüstri ve sendika temsilcileriyle anlaşmaya vardığını açıkladı.

2 ay önce Güncel

İstanbul Eyüpsultan ilçesinde geçtiğimiz mart ayında meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazasının ardından kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ABD'nin Boston şehrinde kıskıvrak yakalandı. Kazadan tam 106 gün sonra gerçekleşen yakalama operasyonu polis kameralarına yansıdı.

2 ay önce Güncel

Ticaret Bakanlığı, Balıkesir'de tıbbi sekreterlik görevinde bulunan memurun daire başkanı olarak atanmasıyla ilgili sosyal medyada çıkan tartışmalara açıklık getirdi. Yapılan açıklamada, söz konusu atamanın 8 ay önce gerçekleştirildiği ve atanan personelin 18 yıllık kamu hizmeti, yönetim ve insan kaynakları tecrübesine sahip olduğu belirtildi. Ayrıca atamanın ilgili kanunlar ve mevzuat hükümlerine uygun olarak yapıldığı vurgulandı.

2 ay önce Güncel

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 yılı 2. dönem uzman erbaş alımları için başvuruları başlattığını duyurdu. Toplam 25 bin personelin alınacağı bu süreçte başvurular 30 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek.

2 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlerin Temmuz ayı ek ders ücretlerinde vergi kesintileri nedeniyle azalma yaşanacak.

2 ay önce Güncel

Almanya ve Hollanda, Lübnan'da bulunan vatandaşlarına bu ülkeyi acilen terk etmeleri çağrısında bulundu. Almanya Dışişleri Bakanlığı, internet sitesinde Lübnan ile ilgili seyahat uyarılarını güncelledi ve Alman vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri gerektiğini belirtti. Yapılan açıklamada, Lübnan'da bulunan Alman vatandaşlarının acilen bu ülkeden ayrılması gerektiği vurgulandı.

2 ay önce Güncel

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) grup maçlarının tamamlanmasının ardından son 16 turu eşleşmeleri belli oldu.

2 ay önce Güncel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, haziran ayı faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak. Banka, bir önceki toplantıda politika faizini %50 seviyesinde sabit tutmuştu. Bugünkü toplantı, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan liderliğinde gerçekleşecek ve haziran ayı faiz kararı belli olacak.

2 ay önce Güncel

Enflasyon oranları 3 Temmuz'da açıklanacak. SGK ve Bağ-Kur emeklileri, yılın ilk 6 ayındaki enflasyon oranı kadar zam alacaklar. Memur ve memur emeklileri, yılbaşında aldıkları yüzde 15'lik zammın üzerindeki enflasyon farkının yanı sıra, ikinci altı ay için de yüzde 10 maaş zammı alacak. Ancak asgari ücret aynı kalacak.

2 ay önce Güncel

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2023 yılı nüfus verileri kapsamında bazı illerin milletvekili sayılarında değişiklik yaptı. Kararla, İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 98'den 96'ya düştü. Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararında, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2023 yılına ait nüfus bilgileri çerçevesinde 600 milletvekilinin il ve seçim bölgelerine göre dağılımları yer aldı.